25 / 04 / 2024

1953 yılında Avcılar Cihangir Mahallesi'nde metrekaresi 7,5 liraya arsa!

1953 yılında Avcılar Cihangir Mahallesi'nde metrekaresi 7,5 liraya arsa!

Reşat Altın'ın 49 liraya satıldığı 1953 yılında Florya Koyu'nun batısında, Avcılar Cihangir Mahallesi'nde 300 - 400 metrekarelik ev arsalarını, metrekaresi 7,5 liradan satın almak mümkünmüş.



PLAJA 10 METRE MESAFEDE


Florya KOYU Batı Sahillerinde 


Marsal bulvarı ve Londra asfaltı üzerinde 


Küçükçekmece Cihangir Mahallesi

Emsalsiz bahçeli ev arsalarının satışlarında bulununuz!


İstanbul Yapı Kolletif Şirketinden:


Küçükçekmece Cihangir Mahallesi bahçeli ev arsaları:


Doktorların herkese kum ve deniz banyolarını hararetle tavsiye ettikleri, ipek kumlu, billur sulu, şifa kaynağı

FLORYA KOYU'NUN batı sahillerinde bulunmaktadır.

FLORYA KOYU batı sahilindeki TURİSTİK yeni OTEL, GAZİNO ve önündeki koruluğa 10 METRE MESAFEDEDİR.

Şirketimizin aylardan beri muazzam gayret ve sarfile vücuda getirdiği, her parselin istifadesine terkedilmiş bulunan tazyikli su Terkos tesisatına sahiptir.

SİRKECİ'YE LONDRA ASFALTI ile 23 kilometre MARŞAL BULVARI yolu ile 16 kilometre mesafede olup gerek kara vasıtası ile gerekse elektrikli banliyo treni ile 20 dakikadır.

Umumiyetle 300 - 400 metrekare arasında olan arsaların metrekare fiyatları 12 liradır. LONDRA ASFALTI ile 50 metre genişliğindeki mütemadi park Marsal bulvarı üzerindekilerin fiyatları 16 liradır. ANCAK şirketimizin yukarıda yüzlerce parsel satışını yaptığı arsa fiyatları üzerindeki aşırı indirmeleri herkesin malumudur. İnatlı bir rekabet kısa bir müddet için CİHANGİR MAHALLESİ BAHÇELİ EV arsalarına da teşmil edilmiş bulunmaktadır. 26.09.1953 Cumartesi ve 27.09.1953 Pazar günleri arsaları kapayacaklardan arsa bedelleri, metrekare fiyatları 7.5 liradan hesap edilecektir.

   Arsa kapayanlardan 250 lira kapora alınır. Bedelin üstü tapu verilirken tahsil edilir. 7 gün içinde tapusunu almayanların arsalarını başkasına vermekte şirket serbesttir. Feragat halinde kapora iadesi şirketimiz prensiblerine aykırı bulunduğundan ciddi olmayan taliplerin şirketimizi işgal etmemelerini bilhassa rica ederiz.

   Yukarıda izahatı yapılan şeriati haiz arsalarımız mahdud olduğundan Cumartesi ve Pazar günleri yazıhanemiz önünden saat 14'de hareket edecek otobüsler için müşterilerimizin daha evvelden şirketimize müracaatle, yer ve sıra tercih numaraları almaları rica olunur.


(1953 yılında Reşat Altın 49 liraya satılmaktaymış.)


Cumhuriyet Gazetesi 25 Eylül 1953



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön