16 / 04 / 2024

1955 yılında Belediye hudutlarının genişletilmesi inceleniyormuş!

1955 yılında Belediye hudutlarının genişletilmesi inceleniyormuş!

İstanbul Belediyesi hudutlarının genişletilmesi inceleniyormuş. İstanbul Belediyesi hudutlarının Küçükçekmece, Safraköy, Küçükköy ve Alibeyköy'üne kadar uzatılması tetkik edilmekteymiş.. Maltepe Kışlası ile Topkapı arası da sanayi bölgesine dahil edilmiş.



1955 yılında Belediye hudutlarının genişletilmesi inceleniyormuş!


Belediye hudutlarının genişletilmesi inceleniyor.


Tetkikler müspet netice verirse Küçükçekmece, Safraköyü, Küçükköy, Alibeyköy Belediye hudutları içine alınacak.


  İstanbul imar planının II'nci kısmını teşkil eden İstanbul ciheti planı kati şeklini almıştır. Belediyece tespit edildiğine göre, İstanbul ciheti belediye hudutlarına Eyüp, Sarayburnu, Yenikapı, Yedikule, Bakırköy, Yeşilköy, ve Florya hattı ile bu hattın şimalinden geçen belediye hudutları arasında kalan saha girmektedir. 

  Bu plana göre, meskun sahalar, ticaret ve sanayi bölgeleri, yeşil sahalar, resmi ve umumi tesisler, mezarlıklar, eğitim müesseseleri gibi muhtelif kısımlara ayrılmıştır. Yollar da muhtelif kısımlarda toplanmıştır. İstanbul cihetinin inkişafa müsait sahaları olarak Florya, Yeşilköy, Baruthane ve Bakırköy civarı gösterilmiştir. Ayvansaray - Unkapanı - Eminönü - Sirkeci - Cağaloğlu arasına isabet eden saha ticaret bölgesi olarak kabul edilmiştir. Taşlıtarla ile Rami arası, Maltepe Kışlası ile Topkapı arası, yeni devlet yolunun güneyinden Kazlıçeşme gecekondularına kadar olan sahalar da sanayi bölgesine dahil edilmiştir. 

  Diğer taraftan alakalıların belirttiğine göre, İstanbul belediye hudutlarının Küçükçekmece, Safraköy, Küçükköy ve Alibeyköy'üne kadar uzatılması tetkik edilmektedir.


Vatan Gazetesi 24 Ekim 1955



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön