26 / 04 / 2024

1955 yılında Yapı ve Kredi Bankası Acıbadem'de iki apartman inşa etmiş!

1955 yılında Yapı ve Kredi Bankası Acıbadem'de iki apartman inşa etmiş!

Yapı ve Kredi Bankası 1955 yılına kadar müşterilerine 103 tane ev hediye etmiş. Banka müşterileri için Acıbadem asfaltı üzerinde, Çamlıca Lisesi karşısında ise 18 daireli iki büyük apartman inşa etmiş.



1955 yılında Yapı ve Kredi Bankası Acıbadem de iki apartman inşa etmiş!


Acıbadem'de kurulan yeni apartman sitesi.


   Müşterilerine şimdiye kadar 103 ev hediye etmiş olan Yapı ve Kredi Bankası bu defa da Acıbadem asfaltı üzerinde yine müşterileri için iki büyük apartman hazırladı.

   Yapı ve Kredi Bankası'nın, müşterilerine büyük bir sürpriz hazırladığı, Bankanın İdare Meclisi ile Reisi Kazım Taşkent tarafından bizzat ifade edilmiştir.

   Taşkent memleketimizde tasarruf mevduatı terbiyesini, ilk defa realize etmiş olmakla şeref duyan Yapı ve Kredi Bankası'nın, müşterilerine 18 daireli iki büyük apartman daha hazırladığı açıklamıştır. 

   Acıbadem asfaltının Çamlıca Lisesi karşısına düşen kısımda yükselen her 2 apartmanın bütün daireleri, geniş bir hole açılan 4'er oda, mutfak ve banyodan teşekkül etmekte olup, denize nazır manzaraları ile her bakımdan ideal bir yuva hüviyetini taşımaktadır. 

   Her gün muhtelif neşir vasıtalarında sık sık tesadüf ettiğimiz yapmacık reklamlara ihtiyaçları olmayan her 2 apartmanla, etrafındaki ikramiye ev ve arsaları, dünden itibaren bütün vatandaşların tetkikine arz olunmuştur.

   Yapı ve Kredi Bankası'nda hesabı olan her vatandaş, bankanın tahsis ettiği hususi otobüslerle, her an Çamlıca'ya gidip müstakbel yuvasının şirin görünüşünü doya doya seyredebilir.

   Kazım Taşkent, bankacılıkta ciddiyet mefhumunu esas prensip ittihaz eden Yapı ve Kredi Bankası'nın şimdiye kadar 12 bin kişiye 2 milyon liralık ikramiye ve 103 ev dağıtmış olduğunu da belirtmiştir.



Vatan Gazetesi 4 Kasım 1955


Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön