29 / 03 / 2024

1956 yılında Emirgan ile Sarıyer sahil yolu genişletilecekmiş!

1956 yılında Emirgan ile Sarıyer sahil yolu genişletilecekmiş!

1956 yılında Emirgan ile Sarıyer arasındaki sahil yolunun açılması ve genişletilmesi kararlaştırılmış. Yeniköy'e de asfalt bir yol yapılacakmış. Yol inşaatı tamamlandıktan sonra Emirgan ile Sarıyer arasında birkaç otopark tesis edilecekmiş.



Emirgan - Sarıyer yolu genişletiliyor.


  Yeniköy'de bir asfalt yol yapılacak.

  Alakalılarca Emirgan ile Sarıyer arasındaki sahil yolunun açılması ve genişletilmesi kararlaştırılmıştır. Bu arada Yeniköy'den geçen yolun darlığı nazarı itibara alınarak bilhassa buranın genişletilmesi ve yeni asfalt yol inşası için gerekli hazırlaklara başlanmış, Karayolları Birinci Bölge Müdürlüğü ve Belediye'nin işbirliği ile bütün Yeniköy havalisi tetkikten geçirilmiştir. 

  Bu tetkikler sonunda; Yeniköy sahilinde yalıların çokluğu nazarı itibara alınarak yeni yolun bugün kullanılmakta olan yolun 15-20 metre yukarısından geçirilmesi kararlaştırılmıştır. Bu suretle istimlak edilecek saha miktarında sahil yolu boyuna nazaran dörtte bir nispetinde tasarruf sağlanacaktır.

  Yeniköy yolunun inşası tamamlandıktan sonra Emirgan ile Sarıyer arasında birkaç otopark tesis edilecek ve Boğaz'ı otomobille gezmeye gelenler, otomobillerini gelişi güzel yerlere değil, bu parklara bırakacaklardır.

  Gerekli istimlak önümüzdeki günlerde başlayacaktır.

 

Hürriyet Gazetesi 2 Ağustos 1956



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön