25 / 04 / 2024

1956 yılında sanayi bölgelerinin sur haricine nakli tasvip edilmemiş!

1956 yılında sanayi bölgelerinin sur haricine nakli tasvip edilmemiş!

1956 yılında Belediye, Haliç bölgesindeki sanayi kuruluşlarını Surdışı'na çıkartmaktan yanaymış. Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından hazırlanan raporda ise sanayi bölgelerinin sur haricine nakli tasvip edilmemiş.



1956 yılında sanayi bölgelerinin sur haricine nakli tasvip edilmemiş!

 

İstanbul'un sanayi bölgeleri


  Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından hazırlanan raporda sanayi bölgelerinin sur haricine nakil tasvip edilmiyor.

  İstanbul şehrinin imar planlarının hazırlanmakta olmasından istafade eden Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından sanayi mıntıkaları hakkında bir rapor hazırlanmıştır. 

  Raporda sanayi tesislerinin su kenarlarında olması bunların verimini artırdığı, Haliç sahillerine kurulan sanayinin naklinden bazı müşküller doğacağı, sanayinin surlar haricine nakli arazi spekülasyonuna meydan vereceği zikredilmektedir.

  Diğer taraftan aldığımız malumata göre şimdiki haliyle mevcut sanayi müesseselerinin Haliç'in dolmasına yardım ettiklerini şehrin en güzel kısımlarından biri olan bu bölgeyi duman ve gürültüden oturulmaz bir hale getirdiklerini göz önünde tutan Belediye ve diğer alakalılar esasen bir çok ve en mühim müesseselerin tesisatlarını şimdiden kurmuş bulundukları sur dışını her cihetten Haliç'e tercih etmektedirler.

  Bu dava hakkında kesin bir karar vermek üzere toplanacak Belediye Meclisi'nin şehri huzursuzluktan kurtaracağına muhakkak nazarıyla bakılmaktadır.

 


Cumhuriyet Gazetesi 23 Şubat 1956



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön