28 / 03 / 2024

1960 yılında Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti'ne nakledilecekmiş!

1960 yılında Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti'ne nakledilecekmiş!

İstanbul Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti binasında eğitime devam edecekmiş. Vişnezade'de bulunan 15 bin 342 metrekare arsa da Tophane Sanat Okulu olarak kullanılmak üzere Hazine'ye devredilecekmiş.



Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti'ne naklediliyor.


Beşiktaş'ta yeni enstitü binası inşa edilinceye kadar derslerin burada yapılması kararlaştırıldı.


Ankara, 3 (Hususi) - İstanbul Tophane Erkek Sanat Enstitüsü ile Akşam Sanat Okulu, önümüzdeki ders yılı tedrisatına eski İtalyan Sefareti binasında devam edecektir.

  İstanbul'un imarı dolayısıyla ön kısmı yıkılmış olan Tophane Erkek Sanat Enstitüsü binasının geri kalan kısmı, tatil devresinde istimlak olunacaktır.

  Halen 1.000'den fazla öğrencisi bulunan Tophane Erkek Sanat Enstitüsü için yeni bir bina inşasına bütçe ve zaman kifayetsizliği dolayısıyla imkan görülmemiş, Hazine'ye ait iken bilahare parasız olarak Belediye'ye devredilen İtalyan Sefereti eski binasından faydalanılması uygun görülmüştür. 

  Bununla ilgili olarak hazırlanan kanun tasarısı, Meclis Umumi Heyeti'ne sevk edilmiştir. Tasarıya göre, Beşiktaş'ta Vişnezade Mahallesi'nde bulunan 15.342.50 metrekare arsa ile üzerindeki bina, Tophane Sanat Okulu olarak kullanılmak üzere Hazine'ye bedelsiz iade edilecektir.


Hürriyet Gazetesi 4 Mayıs 1960 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön