01 / 05 / 2024

1963 yılında Taşlıtarla, Gaziosmanpaşa adıyla ilçe olacakmış!

1963 yılında Taşlıtarla, Gaziosmanpaşa adıyla ilçe olacakmış!

1963 yılında Taşlıtarla, Gaziosmanpaşa adıyla ilçe olacakmış. Haberi alan Taşlıtarla sakinleri davullu zurnalı şenliklerle kutlama yapmışlar. 18 bin haneli ilçe halkı, fahri kaymakamlığı Hıfzı Oğuz Bekata'ya vermişler.



1963 yılında Taşlıtarla, Gaziosmanpaşa adıyla ilçe olacakmış!


TAŞLITARLA, diğer ismiyle Gaziosmanpaşa sakinleri, ilçe teşkilatının kurulacağına dair İnönü'nün vaadini getiren heyetin verdiği haberleri, dün davullu zurnalı şenliklerle yukarıda görüldüğü gibi kutlamışlardır.


Taşlıtarlı'nın yeni ismi Gaziosmanpaşa oluyor.


18 bin haneli ve 150 bin nüfuslu ilçenin halkı, fahri kaymakamlığı Hıfzı Oğuz Bekata'ya verdiler.


  Başbakan İnönü'nün, kendisini ziyaret eden 40 kişilik heyeti vaadi üzerine, dün Taşlıtarla'da ''artık ilçe teşkilatı kurulacağı'' haberi, davullu zurnalı ekiplerin şenlikleriyle kutlanmıştır.


 8 YILDAN BERİ


 Diğer ismiyle Göçtepe olan Taşlıtarla'yı ilçe merkezi haline getirmek için sekiz seneden beri faaliyette bulunan cemiyet üyelerinden 40 kişilik heyet, Rıfat Tacettinoğlu isimli bir iş adamının başkanlığında bir haftadan beri Ankara'da çeşitli temaslar yapmaktaydı. Daha önce İstanbul Valisi Niyazı Akı'nın da, böyle bir ilçenin kurulması gerektiğine dair yazısı üzerine, mesele etrafında hazırlıklı olan hükümet erkanı, heyetle temaslarında müspet karara varmış ve Taşlıtarlalılara ilk müjdeyi, İçişleri Bakanı Hıfzı Oğuz Bekata vermiştir.


 MÜJDECİ


 Bu müjdeyi, dün saat 15.20'de, Taşlıtarla Çarşısı'nda bir elektrik direğinin altındaki konuşmasıyla semt sakinlerine duyuran Rıfat Tacettinoğlu: ''Teşekkül etmekte olan


1963 yılında Taşlıtarla, Gaziosmanpaşa adıyla ilçe olacakmış!


ilçemizin ismi; Gaziosmanpaşa'dır ve kaymakamımız tayin edilinceye kadar da Hıfzı Oğuz Bekata, bizim fahri kaymakamımızdır.'' demiştir.

  Tacettinoğlu, daha sonra, Taşlıtarlalılar adına bir çelengi, cemiyet üyesi birçok kişiyle beraber, Atatürk Anıtı'na koymuş, saygı duruşunda bulunduktan sonra, bir kahvede basın mensuplarına; Ankara'daki temaslarını anlatmıştır.


 İKİ AY İÇİNDE


 Taşlıtarla muhtemelen iki aya kadar Gaziosmanpaşa ilçesi haline gelecektir. Taşlıtarlalılar mahalli kaymakamlık teşkilatı ve diğer hükümet daireleri için ceman 60 odayı bulan dört binayı altı aydan beri kiraya vermeyip bekletmişlerdir. 3 milyon metrekareye kurulmuş bulunan Taşlıtarla'da 30 bini göçmen olmak üzere 150 bin kişi yaşamaktadır ve yeni kurulacak Gaziosmanpaşa ilçesinin Taşlıtarla, Yıldıztabya, Yenidoğan, Sarıgöl, Bağlarbaşı ve Karlıtepe olmak üzere altı mahallesi bulunacaktır.


Hürriyet Gazetesi 2 Mayıs 1963 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön