26 / 04 / 2024

1963 yılında Türkiye'nin ilk teknoloji enstitüsü İstanbul'da kurulacakmış!

1963 yılında Türkiye'nin ilk teknoloji enstitüsü İstanbul'da kurulacakmış!

1963 yılında memleketimizin ilk teknoloji enstitüsü İstanbul'da, Topkapı'da kurulacakmış. Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Sanayi Odası'nın işbirliği ile kurulacak olan Türk Teknoloji Enstitüsü, 8 milyon liraya mal olacakmış.



Memleketimizin ilk Teknoloji Okulu İstanbul'da kurulacak.


8 milyona mal olacak Enstitü tesisleri için projeler hazır.


  Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Sanayi Odası'nın işbirliği ile Türkiye'nin ilk Teknoloji Enstitüsü yakında Topkapı'da kurulacaktır. 

  Enstitünün ana gayesi piyasada çırak, kalfa ve usta olarak çalışan sanayi işçisinin bilhassa pratik bilgilerinin genişletilmesine matuf bulunmaktadır. 

  Enstitünün kuruluşu ile ilgili, Sanayi Odası uzmanları tarafından hazırlanan proje tamamlanmış ve gözden geçirilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilmiştir. Enstitü halen teknik öğretim gören öğrencileri de bünyesinde toplayacak ve büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır.

  Türk Teknoloji Enstitüsü'nde her yıl, en az 400 teknik elemanın yetiştirileceği tasarlanmıştır. Ortalama 8 milyon lira sarf edilerek vücuda getirilecek olan Enstitü'nün bir an evvel inşası ve hizmete açılması istenilmektedir.


(1963 yılında Reşat Altın 138 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 14 Temmuz 1963



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön