25 / 04 / 2024

1965 yılında Türkiye'de ilk defa portatif kamp evleri satışa çıkarılmış!

1965 yılında Türkiye'de ilk defa portatif kamp evleri satışa çıkarılmış!

1965 yılında Türkiye'de ilk defa portatif kamp evleri satışa çıkarılmış. Kavak ağacından iki büyüklükte yapılan evler 3 bin 500 ile 2 bin 750 liraya satılıyormuş.



1965 yılında Türkiye de ilk defa portatif kamp evleri satışa çıkarılmış!


İki tip halinde satışa çıkarılan evlerden soldaki iki oda ve mutfaklı, sağdaki ise tek oda ve mutfaklı olarak yapılmıştır. Bu evlerden şimdiye kadar 41 tane satılmıştır.


Türkiye'de ilk defa portatif kamp evleri satışa çıkarıldı.


Adapazarlı bir kereste ve ambalaj atölyesi sahibi, Avrupa ve Amerika'da olduğu gibi fabrikasyon villa tipi minik evler yapıp satışa çıkarmıştır.


  Londra Asfaltı, Bakırköy kavşağında kurulan kavak ağacından yapılmış bu evlerden verandalı, 25 metrekarelik olan büyük boyluları 3.500 liraya satılmaktadır. İki oda, bir mutfaklı, bin beş yüz kilo ağırlığında olan bu şirin villalar, iki saat içinde istenilen yere kurulabilmektedir. 2.750 liraya satılan küçük boy evlerin bir odası, bir de mutfağı bulunmaktadır.

  Yağmur geçirmeyen ve sağlık şartları tam olan küçük villaların yapıcısı Şemsi Didman, şöyle demektedir: ''-Türkiye'de ilk defa bu şekil bir teşebbüse giriştik. Yazlık, küçük evlerimizi, geçen hafta satışa çıkarttık. Şimdiye kadar 25'i büyük, 16'sı küçük 41 ev sattık. Vatandaş bu evleri gönlünün istediği bir köy, dağ başı veya kıra kurabilir. Portatif olan bu evler, istenildiği zaman sökülüp, bir yerde saklanabilir. Dış kısımları yağlı boyadır. Çürümez, kurulup sökülmesi de çok basittir. Nakliye masrafı müşteriye ait olmak üzere, istenilen yerde biz kuruyoruz.''


(1965 yılında Reşat Altın 149 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 5 Mayıs 1965  



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön