29 / 03 / 2024

1966 yılında İstanbul Belediyesi'nin üçe ayrılması istenmiş!

1966 yılında İstanbul Belediyesi'nin üçe ayrılması istenmiş!

1966 yılında yapılan bir İl Genel Meclisi toplantısında, Adalet Partili üyeler İstanbul Belediyesi'nin üçe ayrılmasını teklif etmişler. Beyoğlu, Anadolu Yakası ve İstanbul olmak üzere üç belediye başkanı tarafından idare edilmesini talep etmişler.



İstanbul Belediyesi'nin üçe ayrılması istendi


  İl Genel Meclisi'nin çarşamba günkü toplantısında dört AP'li üye, İstanbul Belediyesi'nin üçe ayrılmasını teklif eden bir takrir vermişlerdir.

  AP'li üyeler Beyoğlu, Anadolu Yakası ve İstanbul olmak üzere şehrin üç belediye reisi tarafından idare edilmesini talep etmişlerdir. Meclis'e başkanlık eden yeni Vali Vefa Poyraz, takriri Mülkiye Komisyonu'na havale edince, CHP'li Meclis Üyesi Ayhan Yetkiner söz almış ve ''siz tarafsız bir başkan değilsiniz. Önce ben bir takrir verdim, bunu müzakereye koymanız gerekirdi. Size itimadım yok'' demiştir.

  Başkan Vefa Poyraz, yanlışlık olabileceğini belirterek özür dilemiştir. 

  AP'li üyelerin Belediye'nin üçe ayrılması yolundaki takririnin ekseriyette olan Mülkiye Komisyonu'nda daha sonra da İl Genel Meclisi'nde kabul edileceği ve teklifin Büyük Millet Meclisi'ne götürüleceği AP'li üyeler tarafından ifade edilmiştir.


Hürriyet Gazetesi 22 Ocak 1966 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön