26 / 04 / 2024

1966 yılında Sirkeci ile Harem arasında araba vapuru çalıştırılacakmış!

1966 yılında Sirkeci ile Harem arasında araba vapuru çalıştırılacakmış!

Denizcilik Bankası İç Hatlar İşletmesi, iki yaka arasında her yıl artan deniz trafiğini göz önüne alarak, 1966 yılında Sirkeci ile Harem arasında araba vapuru çalıştıracakmış.



Sirkeci ile Harem arasında araba vapuru çalıştırılacak


  Denizcilik Bankası İç Hatlar İşletmesi, iki yaka arasında her yıl biraz daha artan deniz trafik akımını göz önünde tutarak Sirkeci - Harem arasında mayıs ayından itibaren araba vapuru çalıştırmaya karar vermiştir. 

  Bayındırlık Bakanlığı tarafından Harem'de yaptırılan iskele ve rıhtm, Haydarpaşa Lisesi yanından açılan yolla  Ankara  Asfaltı'na bağlanmıştır. 

  Şehir Hatları İşletmesi, iskele binası için Belediye'den bu ay içinde iskan izni alacak ve elektrik, su, telefon işlerini en kısa zamanda tamamlatacaktır.

  Mayıs ayının ilk haftasında başlayacak seferlerle, İstanbul'daki ambarlardan yük alan kamyon ve kamyonetler Harem'den Ankara Asfaltı yolu ile Anadolu'nun çeşitli şehirlerine dağıtılabilecektir. 

  Dolmuş sistemine göre en çok 20 dakikada bir sefer yapacak araba vapurları şimdilik saat 06.00 ile 21.00 arasında çalışacaktır.


Hürriyet Gazetesi 28 Nisan 1966



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön