16 / 04 / 2024

1967 yılında Taksim - Galatasaray arası yeraltı yolu ile birleşecekmiş!

1967 yılında Taksim - Galatasaray arası yeraltı yolu ile birleşecekmiş!

1967 yılında Taksim - Galatasaray arasındaki trafik akımını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir yol açılacakmış. Proje 1968 yılında uygulamaya konulacakmış ve 40 - 50 milyon liraya mal olacakmış.



Taksim - Galatasaray arası yeraltı yolu ile birleşecek


  Taksim - Galatasaray arasındaki trafik akımını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir yol açılması için Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalara başlanmıştır.

  Hazırlanan etüt planına göre, Galatasaray - Taksim arası yeraltı ikinci bir yolla bağlanacaktır. Bu şerit geliş ve gidiş aynı cadde üzerinde mümkün olabilecektir. 

  Yeraltı yolu, çeşitli kısımlardan üst yola giriş ve çıkış merpenleriyle bağlanacaktır. Galatasaray yeraltı yolunun iki kısmında dükkanlar da inşa edilebilecektir. Düşünülen şekle göre, burada yalnız dükkan değil, sinema, caz salonu, kafeterya, bar gibi turistik tesisler de yapılabilecektir.

  Fen İşleri yetkilileri tarafından düzenlenen bu plani önümüzdeki yıl kesin şeklini alacak ve uygulanma sahasına konacaktır. 40 - 50 milyon arasında tahmin edilen bu projenin ödeneği için plan hazırlandıktan sonra isteklilerin yatırım yaparak burada dükkan vesaire kiralanmasına da imkan verilecek ve inşaatın ödeneğinin önemli bir kısmı sağlanmış olacaktır.

  İlgililerin verdiği bilgiye nazaran Galatasaray - Taksim yeraltı yolu bir buçuk senede ikmal edilebilecektir.


(1967 yılında Reşat Altın 171 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 18 Haziran 1967



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön