25 / 04 / 2024

1967 yılında tersane yapılmasını istemeyen Belediye'yi, halk protesto etmiş!

1967 yılında tersane yapılmasını istemeyen Belediye'yi, halk protesto etmiş!

1967 yılında tersane yapılmasını istemeyen Pendik Belediyesi'ni halk protesto etmiş. Belediye'ye göre, tersanenin yapılması Pendik'in turistik değerine zarar verirmiş. Halk ise ilçenin turistik değerine zarar vermeyeceğini belirtmiş.



1967 yılında tersane yapılmasını istemeyen Belediye yi, halk protesto etmiş!


TERSANE yapılmasının Pendik'in turistik değerine zarar vermeyeceğini belirten Pendikliler, Belediye'yi protesto için yürüyüş yapmışlardır. Fotoğrafta, ellerinde dövizlerle yürüyüş yapan Pendikliler görülmektedir.


Tersane yapılmasını istemeyen Belediye'yi halk protesto ediyor.


  Pendik'te tersane yapılmasına mani olmak isteyen Belediye'yi protesto amacıyla semt sakinleri sessiz bir yürüyüş tertip etmişlerdir. Son günlerin, ''Yürüme'' akımına ayak uyduran bir kısım Pendikliler, Atatürk Anıtı etrafında toplanmışlar ve bazı çevreleri protesto eden konuşmalar yapmışlardır.

  Yüksek Öğrenim Derneği'nin düzenlediği yürüyüşte, ''Tersane mutlaka kurulmalıdır.'' On kişinin zevki değil, on bin kişinin işe kavuşması lazımdır.'' şeklinde yazılar bulunan pankartlar taşımıştır. Eğlenceli buldukları için küçük çocukların da katıldıkları yürüyüş, Pendik caddeleri dolaşıldıktan sonra belediye binası önünde son bulmuş ve pankartlar buraya bırakılmıştır.

  Tersanenin kurulması yolunda çalışmalar yapan Pendikliler, ''Bu sayede binlerce kişi iş sahibi olacak ve esasen hiç kimsenin istifade edemediği bir kısım sahil, yurda yeni yeni gemilerin kazandırılması için kullanılmış olacaktır.'' demişlerdir.

  Öte yandan, tersane kurulması fikrine


1967 yılında tersane yapılmasını istemeyen Belediye yi, halk protesto etmiş!


 karşı olan Pendik Belediye Başkanlığı ise, ''Biz beldemizin turistik bir yer olmasını istiyoruz. Turizm yönünden Pendik'ten istifade edilmesi daha yerinde olur'' şeklinde konuşmuşlardır.

  Bu arada, Pendik'in AP'li Belediye Başkanı, tersane yapılmasının karşısında olduğunu ve sonuna kadar mücadele edeceğini bildirmiştir.


Hürriyet Gazetesi 22 Ağustos 1967



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön