29 / 03 / 2024

1971 yılında Arnavutköy'de deniz yedi metre doldurulacakmış!

1971 yılında Arnavutköy'de deniz yedi metre doldurulacakmış!

1971 yılında İstanbul Belediyesi İmar ve Planlama Müdürlüğü'nün aldığı kararla, Arnavutköy Kız Koleji ve Akıntıburnu arasındaki yolun sahil kısmı doldurularak yedi metre genişletilecekmiş, trafiğin tıkanmadan akması sağlanacakmış.



1971 yılında Arnavutköy de deniz yedi metre doldurulacakmış!


Arnavutköy'de yolu genişletmek için deniz yedi metre doldurulacak


  BELEDİYE tarafından alınan kararla Arnavutköy Kız Koleji ve Akıntıburnu arasındaki yolun sahil kısmı doldurularak genişletilecek, trafiğin gidiş ve dönüş halinde tıkanmadan akması sağlanacaktır.

  Belediye İmar ve Planlama Müdürlüğü, yolun ne şekilde doldurulacağını etüt etmiş, gerekli planları hazırlatmıştır. Genişletilmesi gereken yol kenarındaki ahşap yalıların tarihi değer taşıdığı ileri sürülmesi sebebiyle istimlak edilerek yıkılmaları mümkün olmamış, deniz tarafının doldurulmasından başka çare bulunamamıştır.

  Verilen bilgiye göre, halen bu kısımda faaliyet gösteren gazino ve lokanta inşaatlarının kaçak olduğu, ruhsatsız yapıldığı, arsalarının da belediyeye ait olduğu anlaşılmıştır.


  DENİZDEN KAZANILACAK YOL


  Hazırlanan plana göre, gazinoların ön kısmı denizden doldurulacak ve böylece yeni bir yol kazanılacaktır. Doldurma işine, Amerikan Kız Koleji hizasından başlanacaktır, Arnavutköy Vapur İskelesi geçildikten sonra Akıntıburnu Sahili köşesine kadar devam edecektir. Bu suretle iki ayrı yol kazanılacaktır, bunlardan biri gidiş, diğeri ise geliş yolu olacaktır. Yolun trafiğe ait kısmında genişlik 7 metreyi bulacaktır. Ayrıca kara tarafında yayalar için üç metrelik bir gezinti yeri ayrılacaktır. Denizden doldurularak kazanılan kısım ise 7 metre civarında düşünülmektedir.

 

  VAPUR İSKELESİ KAYDIRILIYOR

  

  Sahil doldurulup yol genişletilirken Arnavutköy Vapur İskelesi'nin yeri de değiştirilecek, Akıntıburnu'na doğru şimdikinden 25 metre ileriye alınacaktır. Ayrıca, amatör balıkçılar için sahilde bir avlanma yeri tahsis edilecektir.

  İlgililerin yaptığı inceleme sonucu, sahilin doldurulmaya uygun olduğu anlaşılmıştır. Doldurulan kısım üzerinde belediye tarafından sahil gazinoları yaptırılarak kiraya verilecektir.


Hürriyet Gazetesi 17 Haziran 1971



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön