29 / 03 / 2024

1971 yılında Çamlıca'da İstanbul Televizyonu ve Verici Tesisleri'nin temeli atılmış!

1971 yılında Çamlıca'da İstanbul Televizyonu ve Verici Tesisleri'nin temeli atılmış!

1971 yılında İstanbul Televizyonu'nun temeli Çamlıca Tepesi'nde temeli atılmış. 5 bin 400 metrekarelik bir saha üzerinde yayılacak olan verici istasyonu ile İstanbullular Ankara'dan naklen yayın izleyebilecekmiş.



1971 yılında Çamlıca da İstanbul Televizyonu ve Verici Tesisleri nin temeli atılmış!


İSTANBUL Televizyonu'nun temeli gizlice atıldı


Bir ayda yurda 90 bin televizyon getirildi.


  YILLAR boyu ''Kuruldu'', ''Kurulacak'' söylentileri sürüp giden İstanbul Televizyonu'nun dün nihayet Çamlıca Tepesi'nde gizlice temeli atılmıştır.


  Törensiz temel atmada, inşaatı yapacak olan müteahhit firmanın mühendisi ile işçiler ve bazı meraklılar hazır bulunmuşlardır.

  Dünyanın en geri kalmış şehirlerinden sonra güçlü bir televizyon istasyonuna sahip olacak Türkiye'de bu basit temel atmanın tek özelliği, bir koçun kurban edilmesi olmuştur.

  İlk planda 5.400 metrekarelik bir saha üzerinde yayılacak olan verici istasyon, önümüzdeki yıl 9.000 metrekarelik bir alan kaplayacaktır. İlk kısım inşaat bu yılın ağustos ayı sonunda bitirilmiş olacak ve İstanbullular, ekimden itibaren Ankara'dan naklen program seyretmeye başlayacaklardır.

  Boğaz'a ve Marmara'ya ha


1971 yılında Çamlıca da İstanbul Televizyonu ve Verici Tesisleri nin temeli atılmış!


kim bir şekilde inşa edilecek olan televizyon istasyonunda üç ayrı kısım bulunacağı bildirilmiştir. Birinci kısımda teknik bölüm, diğerlerinde ise idari ve sosyal bölümler yer alacaktır. Sosyal kısımda lokanta, gazino, yatakhane ve dinlenme yerleri inşa edilecek ve uzun vadeli bir projeye göre buradan halkın da yararlanması mümkün olacaktır.

  Temel atmada hazır bulunan tek ilgili yüksek mühendis Yılmaz Bahadır, ''Teknik teçhizat Almanlar tarafından hibe edilmektedir. Verici cihazlar Alman malı olacaktır. Stüdyo kısımlarının inşaatı ise Kuruçeşme'dedir. Stüdyolar tamamlandıktan sonra İstanbul kendi başına yayına girişebilecektir.'' dwemiştir.

  100 bin civarında televizyon alıcısının bulunduğu İstanbul'da yayının başlaması üzerine en az yarım milyon kişinin televizyondan yararlanacağı bildirilmiştir. İstanbul Belediyesi ilgilileri, şehirlinin televizyona kavuşması için girişilen çalışmalarda TRT kurumuna her türlü yardımın yapılacağını söylemişler, ''Bütün imkanlarımızı bu konuda seferber etmeye hazırız'' demişlerdir.


Hürriyet Gazetesi 28 Şubat 1971



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön