28 / 04 / 2024

1971 yılında İstanbul Sebze ve Meyve Hali denize kayıyormuş!

1971 yılında İstanbul Sebze ve Meyve Hali denize kayıyormuş!

1971 yılında, üç yüz yirmi yazıhanenin bulunduğu Unkapanı'ndaki, İstanbul Sebze ve Meyve Hali denize kayıyormuş. Hal tavanının sütunlarında açıklık meydana gelmiş ve sahilde bulunan bir bölümünde çökme olmuş.



1971 yılında İstanbul Sebze ve Meyve Hali denize kayıyormuş!


İstanbul HAL'i denize kayıyor.


  OTUZ ALTI KOMİSYONCUYA YERLERİNİ BOŞALTMALARI İÇİN TEBLİGAT YAPILDI


  Bin beş yüz hamal, üç yüz yirmi yazıhane sahibi ve 200 işçinin çalışma saatleri içinde bulunduğu Unkapanı'ndaki Sebze ve Meyve Hali'nin durumu büyük tehlike arz etmektedir. 1968 yılında belediyeden gelen bir teknik heyetin ''Acil müdahaleyi gerektiren bir tehlike var.'' şeklindeki raporuna rağmen bugüne kadar gerekli müdahalenin yapılmamış oluşu hayretle karşılanmaktadır.

  Halen Sebze ve Meyve Hali'nin tavanının bütün yükünü çeken sütunlar arasında anormal bir açıklık meydana gelmiştir. Ayrıca sahilde bulunan bir bölümde çökme olmuş ve burası dolmuştur. 

  Bütün bu gelişmelerden sonra belediyenin emri üzerine, Hal Müdürlüğü tehlikeli bölgede bulunan 36 yazıhane sahibine tebligat yaparak burayı boşaltmalarını istemiştir. Ayrıca halin çatısının sökülerek hafif bir şekle sokulması, böylece kaymanın önlenmesi için burası 9.9.1970 tarihinde bir müteahhide ihale edilmiştir. Fakat 36 komisyoncuya yer gösterilmemesi sebebiyle çalışmalara halen başlanamamıştır.


Hürriyet Gazetesi 1971



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön