19 / 04 / 2024

1971 yılında Robert Kolej, Boğaziçi Üniversitesi olacakmış!

1971 yılında Robert Kolej, Boğaziçi Üniversitesi olacakmış!

1971 yılında Robert Kolej'in Boğaziçi Üniversitesi adı ile bir Türk üniversitesi haline getirilmesi kararlaştırılmış. Amerika'da bulunan Robert Kolej'le ilgili vakıf, 150 milyon lira değerindeki kolej sahasını bağışlamayı kabul etmiş.



1971 yılında Robert Kolej, Boğaziçi Üniversitesi olacakmış!


Robert Kolej, Boğaziçi Üniversitesi oluyor


ANKARA, THA


  Robert Kolej'in Boğaziçi Üniversitesi adı ile bir Türk üniversitesi haline getirilmesi kararlaştırılmış, bu konudaki tasarı önceki günkü Bakanlar Kurulu'nda görüşülmüştür. Amerika'da bulunan Robert Kolej'le ilgili vakıf, 150 milyon lira tutan Robert Kolej sahasını Türkiye'ye bağışlamayı kabul etmiştir.

  Milli Eğitim Bakanı Şinasi Orel <<Boğaziçi Üniversitesi>> olarak, THA muhabirinin sorusunu cevaplayarak, <<9 temmuzdan itibaren, henüz özel yüksek okul şeklinde olan Robert Kolej'in yüksek kısmı, bize devredilecek, tam üniversite olabilmesi için de üç yıllık bir geçiş dönemi olacaktır.>> demiştir.

  

  Orel'in açıklamasına göre, Robert Kolej'in Bebek'teki erkek kısmı, Arnavutköy'deki kız kısmına nakledilecek, orada kız erkek karma okuyacaklardır.


  Bakan, <<Türkiye'ye bağışlanan alanda Boğaziçi Üniversitesi kurulacağını>> açıklamıştır. Amerikan vakfına bağlı olan Kolej'in bundan böyle Türkiye'de bulunan <<Hisar Vakfı'na bağlı olacağı, bu nakil için de Amerikalılara 6,5 milyon lira ödendiği>> öğrenilmiştir. 


(1971 yılında Reşat Altın 312 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 31 Mayıs 1971



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön