24 / 04 / 2024

1971 yılında yüzbinlerce İstanbullu Gülhane Parkı'nda serinliyormuş!

1971 yılında yüzbinlerce İstanbullu Gülhane Parkı'nda serinliyormuş!

1971 yılında Gülhane Parkı, yüz bine yakın İstanbulluyu pazar günü sıcaktan koruyormuş. Halk, Gülhane Parkı'na girebilmek için 50 kuruş ücret ödüyormuş. Bu da İstanbul Belediyesi'ne gelir sağlıyormuş.



1971 yılında yüzbinlerce İstanbullu Gülhane Parkı nda serinliyormuş!


Yüz binlerce İstanbullu Gülhane'de serinliyor..


             Hami ALKANER


  GÜLHANE Parkı, yüz bine yakın İstanbulluyu pazar günleri kavurucu sıcaktan korurken, Belediye'ye de gelir sağlamaktadır.


  Asırlık ağaçların gölgesinde serinlemek ve koca bir haftanın yorgunluğunu gidermek için, sabahın erken saatinden itibaren akın eden halk 50 kuruş gibi ücreti ödemekte ve gişelerin önünde uzun kuyruklar meydana gelmektedir.

  Yemeklerin pişirildiği, çayların demlendiği, pikapların, sazların çaldığı, gençlerin kaçamak aşk yaptığı, çeşitli oyunların oynandığı parkta saatler ilerledikçe bazı ailelerin kaybolan çocuklarının arama endişesine düştükleri de görülmektedir. Parkta büyüklerinin yanında kaş göz arasında ailelerin bulunması için yayın yapacak hoparlör bulunmadığından Belediye Zabıtası görevlilerini bir hayli terletmektedirler.

  Otobüslerin, vapurların, trenlerin ''Balık istifi'' insan taşıdığı sıcak pazar günlerinde bir kısmı denizi, bir kısmı da ağaç gölgesinde serinlemeyi tercih etmektedir. Gülhane Parkı da bu nedenle her hafta mahşer günleri yaşamaktadır.


Hürriyet Gazetesi 30 Haziran 1971



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön