25 / 04 / 2024

1973 yılında Okmeydanı gecekondularına tapu verilecekmiş!

1973 yılında Okmeydanı gecekondularına tapu verilecekmiş!

1973 yılında Devlet Bakanı İsmail Hakkı Tekinel, Okmeydanı gecekondularında incelemelerde bulunmuş. Bakan, Vakıf arazisi üzerinde gecekondu yapmış olan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, tapularının yıl içinde verileceğini söylemiş.



1973 yılında Okmeydanı gecekondularına tapu verilecekmiş!


Okmeydanı gecekondularına tapu veriliyor


Tekinel: ''Devletin vecibelerini biz yerine getireceğiz''


 İSTANBUL


  Devlet Bakanı İsmail Hakkı Tekinel, beraberinde Kültür Müsteşarı Mehmet Önder, İstanbul Valisi Vefa Poyraz ve ilgililer olduğu halde, dün Okmeydanı gecekondularında incelemelerde bulunmuş, yaptığı konuşmada <<Halkın içinden gelen hükümetler, halkla el ele görev yapmak zorundadır>> demiştir.

  Vakıf arazisi üzerinde gecekondu yapmış olan vatandaşlara hitap eden Tekinel, konuşmasında >>Halli gecikmiş bir


1973 yılında Okmeydanı gecekondularına tapu verilecekmiş!


davayı hal yoluna koymak üzere buraya geldik.>> diyerek başlamış, vatandaşların çeşitli sebeplerle kanun dışı yollara sürüklemek zorunda kaldıklarını, sebeplerin hükümetler tarafından bilindiğini belirtmiştir. Tekinel daha sonra özetle demiştir ki:


  <<Sosyal devletin yerine getirmesi gereken vecibeler vardır. Bu vecibeleri biz yerine getireceğiz. Mevcut fiili durum teknisyenler tarafından tespit edilmektedir. Bu tespitler yapıldıktan sonra tapularınızın verilmesine başlanacaktır. Tapularınız bu yıl içinde sizlere verilecektir... Devletin bütün imkanlarını buraya getiriyoruz. Lüzumsuz ihtilafa yol açmadan, dürüst hareket ederek kanunun halline yardımcı olunuz.>>


  Devlet Bakanı İsmail Hakkı Tekinel, incelemelerini bitirdikten sonra, uçakla Ankara'ya gitmiştir.

  Tekinel hareketinden önce, verdiği demeçte, İstanbul'daki çalışmalarını ve incelemelerini anlatmış, gazetelerin aynı günlere tesadüf eden Cumhuriyet ve Şeker Bayramı'nda yayınlanması için girişilen teşebbüsün olumlu sonuçlar verdiğini belirtmiştir.


Tercüman Gazetesi 31 Mayıs 1973



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön