27 / 04 / 2024

1976 yılında Büyükçekmece'de sahil yağması devam ediyormuş!

1976 yılında Büyükçekmece'de sahil yağması devam ediyormuş!

1976 yılında İmar Yasası'nın kıyı yönetmeliği Büyükçekmece Güzelce'de bazı inşaat sahipleri tarafından çiğnenmekteymiş. Yasanın kıyıdan en az 100 metre uzaklıkta inşaat yapılabileceği yolundaki hükmü geçersiz kılınmaktaymış.



1976 yılında Büyükçekmece de sahil yağması devam ediyormuş!


Büyükçekmece’de sahil yağması devam ediyor


  İmar Yasası'nın kıyı yönetmeliği Büyükçekmece’nin Güzelce Köyün'de bazı inşaat sahipleri tarafından açıkça çiğnenmekte, yasanın kıyıdan en az 100 metre uzaklıkta inşaat yapılabileceği yolundaki hükmü köy sahilinde yükselen apartmanların sahipleri tarafından geçersiz kılınmaktadır. Güzelce köyündeki yasadışı inşaatlara bir yenisi daha eklenmiş, Kenan Atan adındaki şahıs Güzelce köyü sahilinde denize üç metre uzaklıkta bir site yaptırmaya başlamıştır. Aynı şahsın tapuda yol olarak gözüken yere bahçe yaptığı, iddia edilmiştir.

  Bu arada inşaattan çıkarılan toprakların 50 metre ötede bir başka şahsın arazisi üzerine dökülmesi, buradan denize girilmesini de güçleştirmiştir.

  İlgililerin gözleri önünde imar yasasını çiğneyerek, dev apartmanlar yaptıran site sahibi çevredekilerin uyanların da dinlememiştir. Güzelce köyü sakinlerinin görüşlerini yansıtan R. Altın bu konuda ilgililere yaptıkları bütün başvuruların cevapsız kaldığını, inşaatların yasa dışı şekilde birbiri peşi sıra yükseldiğini ileri sürmüştür. Rafet Altın “Marmara’nın en güzel sahil olan bölgemizde adeta bir sahil yağması hüküm sürüyor. Buna kimse mani olmuyor. Kıyı yağması önlenmelidir” diye konuşmuştur.


Hürriyet Gazetesi 4 Temmuz 1976



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön