26 / 04 / 2024

1977 yılında Belediye gecekondulardan işgaliye alıyormuş!

1977 yılında Belediye gecekondulardan işgaliye alıyormuş!

1977 yılında İstanbul Belediyesi, kendine ait arsalar üzerindeki fuzuli işgallerden işgaliye alıyormuş. 1976 yılında fuzuli işgallerden 5 milyon liraya yakın gelir sağlamış. Belediye bu gelirleri ecr-i misil olarak topluyormuş.



1977 yılında Belediye gecekondulardan işgaliye alıyormuş!


BELEDİYE GECEKONDULARDAN İŞGALİYE ALIYOR


İSTANBUL


  Belediye'ye ait arsalar üzerindeki fuzuli işgallerden geçen yıl 5 milyon liraya yakın bir gelir sağlandığını açıklanmıştır. Halen elinde geçen yıldan devrolan ''2 bin 600'' fuzuli işgal dosyası bulunan belediye bu gelirleri ''Ecr-i Misil'' olarak toplamıştır.

  Belediye yetkilileri fuzuli işgallerin yarısından fazlasını gecekonduların kapsadığını belirterek, ''Bir süre önce çıkartılan 1990 sayılı yasaya göre 1 Mart 1976 tarihinden önce yapılan gecekonduları yıkamıyoruz. Bu yüzden bu gecekondulardan ecr-i misil alıyoruz'' demişlerdir.

  Öte yandan, Belediye'nin maddi durumunun bozukluğundan istimlak işlerinin de büyük ölçüde azaldığını söyleyen ilgililer, parasızlık sebebiyle genişletilmesi kararlaştırılan bir çok yolun da genişletilemediğini ve bu yolların başında ''Bakırköy İstasyon Caddesi, Üsküdar - Beylerbeyi - Çengelköy arası ile Unkapanı - Eyüp, Silahtarağa'' yollarının geldiğini belirtmişlerdir. 


(1977 yılında Reşat Altın 1.556 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 10 Nisan 1977



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön