19 / 04 / 2024

1978 yılında Okmeydanı'nda spor tesisi inşa edilecekmiş!

1978 yılında Okmeydanı'nda spor tesisi inşa edilecekmiş!

1978 yılında Okmeydanı'nda 165 bin metrekare alan üzerinde spor tesisleri inşa edilecekmiş. Tesislerin yapılacağı arsanın gecekonducular tarafından yağmalanmasını önlemek için de arsanın sınırları hendek kazılarak belirlenmiş.



1978 yılında Okmeydanı nda spor tesisi inşa edilecekmiş!


Binlerce genç 165 bin metrekare alan üzerinde kurulacak futbol, voleybol, basketbol sahalarından yararlanabilecek


Okmeydanı Spor Tesisleri'nin yapımı yakında başlıyor


  OKMEYDANI'nda binlerce gencin faydalanabileceği büyük bir spor tesisinin yapımına yakında başlanıyor. Tesislerin yapılacağı büyük arsa, greyderlerle tesviye edildi. Gecekondular tarafından yağmalanmasını önlemek için arsanın sınırları bir metre derinliğinde hendek kazılarak belirlendi.

  Yaklaşık 165 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacağı bildirilen spor tesislerinde futbol, voleybol sahalarıyla kapalı bir spor salonu da yer alacak. Spor tesislerinin inşaatının bir an önce başlaması için girişimlerini sürdüren Paşa Mahallesi Muhtarı Bektaş Bektaş, ''İki ay önce semtimize gelen yetkililer, gösterdiğimiz arsayı spor tesislerinin yapımı için uygun buldular. Spor Bakanı Yüksel Çakmur da, inşaatın başlaması için gerekli talimatı verdi. İlk iş olarak bozuk bir yüzeye sahip olan arsayı düzelttirdik. Çok kısa süre içinde tesislerin yapımına başlanacak'' dedi.

  Hemen her türlü sporun rahatlıkla yapılabileceği tesislerin inşaatının başlaması, Okmeydanı ve çevresinde oturan spor meraklıları tarafından sevinçle karşılandı. Büyük spor tesislerinin yapımı için gerekli tahsisat çıkarılır çıkarılmaz, çalışmalara başlanacağını bildiren yetkililer, ''Tesislerin inşasına hızla başlayıp, çok kısa sürede bitirmek istiyoruz. Amacımız gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarıp, geniş olanaklarla spor yapabilmelerini sağlamaktır. Semtte oturan binlerce genç, yakında modern tesislerde diledikleri sporla uğraşabilecektir.


Hürriyet Gazetesi 30 Temmuz 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön