25 / 04 / 2024

1979 yılında Çinili Karakolu restore ediliyormuş!

1979 yılında Çinili Karakolu restore ediliyormuş!

1979 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından ikinci derecede tarihi eser olduğuna dair rapor verilen Bağlarbaşı'ndaki Çinili Karakolu'nun restorasyon çalışmalarına başlanmış. Karakol, 1980 yılında hizmete girecekmiş.



1979 yılında Çinili Karakolu restore ediliyormuş!


  Polisler geçici olarak başka bir binada görev yapıyor 


  Tarihi Çinili Karakolu onarılıyor


  GAYRİMENKUL Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından ikinci derecede tarihi eser olduğuna dair rapor verilen Üsküdar, Bağlarbaşı'ndaki Çinili Karakolu'nun onarımına başlandı. 

  Yaklaşık 100 yıl önce yapılan binanın iç kısımlarının yıkıldığını belirten yetkililer, çalışmaların büyük bir hızla sürdürüldüğünü açıkladılar. 

  Tarihi binanın onarımına başlaması nedeniyle bir süreden beri çevrede bulunan binada görevlerini sürdürmekte zorunda kalan polisler, çalışmaların biran evvel bitirilmesini istediler.

  Bir karakol için yeterli büyüklüğe sahip olmayan bina da çalışmanın çok zor olduğunu belirten polisler, banka alarm zillerinin kablolarının eskimesi yüzünden zaman zaman çalışmadığını da belirttiler. 

  Tarihi eser olarak tescil edildiği için dış duvarları yıkılamayan Üsküdar'daki Çinili Karakolu'nun eski haline getirilmesi için sürdürülen çalışmaların 1980 yılında tamamlanacağını belirten yetkililer, Tarihi karakolu orjinal görünümüne sadık kalarak baştan yapıyoruz. Dış duvarların yıkımına izin verilmediği için iç bölümlerini yeniden yapacağız. Çalışmalarımızı 1980 yılında tamamlayacak şekilde planladık'' dediler.


Hürriyet Gazetesi 2 Ekim 1979 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön