25 / 04 / 2024

1979 yılında İstanbul karanlıktan kurtulacakmış!

1979 yılında İstanbul karanlıktan kurtulacakmış!

1979 yılında İETT'nin Batı Almanya'dan satın aldığı 27 güç trafo sayesinde İstanbul karanlıktan kurtulacakmış. Tanesi 42 bin dolara alınan trafolar, şehrin çeşitli yerlerine monte edilecekmiş.



1979 yılında İstanbul karanlıktan kurtulacakmış!


17 trafo geldi, 10'u da yolda


 İstanbul karanlıktan kurtuluyor 


  İETT Genel müdürü Suat Kumbasar'ın İstanbullulara verdiği müjdeye göre şehir çok yakın bir gelecekte karanlıktan kurtulacaktır. 


   Ankara  Belediyesi'nin öncülüğünde Dünya Bankası kredileriyle sağlanarak 27 güç trafosunun 17'sinin geldiğini söyleyen İETT Genel Müdürü, Batı Almanya'dan daha 10 trafonun geleceğini


1979 yılında İstanbul karanlıktan kurtulacakmış!


açıklamıştır. Şehrin çeşitli yerlerine monte edilecek ve böylece Tek'ten alınan 35 KW gücündeki enerjinin 10 Kw'ye indirileceğini de belirten Suat Kumbasar elektrik gücünün böylece artırılmış olacağını ifade etmiştir. 

  Gelen trafoların montaj çalışmalarına yakında geçileceğini ve çalışmaların ekim ayına kadar gerçekleştirileceğini ifade eden Saat Atölye Müdürü Oğuz Tangür, arızalarında kısa zamanda giderileceğini açıklamıştır. Öncelikle Kadıköy yakasında Altıyol, Selimiye, İçerenköy, Göztepe, Maltepe ve Tuzla'ya öncelik tanınacağını da açıklayan Oğuz Tangür, zamanla Kocamustafapaşa ve İstanbul Yakası'nın ele alınacağını Florya, Beşyol, Levent, Ataköy çevresinin elektrik sorununa gerçekçi çözümlerin getirilmiş olacağını belirtmiştir. 

  Tanesi 42 bin dolara alımı gerçekleştirilen trafoların İETT'nin  İstanbul Belediyesi'nin taşıma araçları ve Karayolları'nın işbirliği ile montaj işlemlerinin gerçekleştirileceğini de açıklayan iyi İETT Genel Müdürlüğü ilgilileri bu denli gerçekçi ve kalıcı bir yaklaşım bulunulmadığını hatırlatmışlardır.


(1979 yılında Reşat Altın 5.442 liraya satılıyormuş.)


Dünya Gazetesi 15 Mayıs 1979



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön