23 / 04 / 2024

1979 yılında İstanbul'un eski mahalleleri korunacakmış!

1979 yılında İstanbul'un eski mahalleleri korunacakmış!

1979 yılında İstanbul'un yok olmaya başlayan eski mahalleleri korunacakmış. Belediye tarafından kurulan Turizm Master Plan Bürosu, İstanbul'un tarihi surlarını ve eski mahallelerini korumaya yönelik çalışmalar yürütecekmiş.



1979 yılında İstanbul un eski mahalleleri korunacakmış!


En sonunda ilgililer faaliyete geçti 


UNESCO ile işbirliği yapılıp öncelikle surlar tamir edilecek.. 

İstanbul'un yok olmaya başlayan eski mahalleleri korunacak 


  İstanbul Belediyesi tarafından kurulan ''Turizm Master Plan Bürosu''nun İstanbul'un tarihi surları ve yok olmaya yüz tutan eski mahallelerinin korunması için çalışmalar yapacağı açıklandı. Planlı kentleşmenin sağlanması için gerçekleştirilen 1/50 bin ölçekli nazım plana gerçekçi veriler sunma çalışmasını da üstlenen büronun UNESCO ile işbirliğine giderek öncelikle surların onarımını gerçekleştireceği belirtildi. 


  Başlatılan çalışmaların yoğun bir biçimde sürdürüldüğünü belirten Plan Bürosu yetkililerinden Sami Ersek ve Ülkü Arel, ''Eski İstanbul'un tarihi gömülmesine izin vermeyeceğiz. UNESCO ile işbirliğine giderek, tarihi canlandırmaya çalışacağız. Bu konuda hazırladığımız ve kesin çözüm getireceğini inandığımız planları, çok yakın bir gelecekte gerçekleştirme yoluna gideceğiz. Nüfusu 5 milyona yaklaşan İstanbul'da, insanı çevre ögeleri ile beraber düşünüyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Tarihi özellikleri dikkate almamız, çalışmalarımıza yeni bir bakış açısı kazandırıyor'' dediler.


Hürriyet Gazetesi 26 Ekim 1979



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön