24 / 04 / 2024

1981 yılında Çamlıca Tepesi'nde Seyir Balkonu açılmış!

1981 yılında Çamlıca Tepesi'nde Seyir Balkonu açılmış!

1981 yılında Çamlıca Tepesi'nde 6 dönümlük arazi üzerinde 55 milyon lira harcanarak Seyir Balkonu açılmış. Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından inşa edilen, ''Seyir Balkonu'' adı verilen tesis törenle açılmış.



1981 yılında Çamlıca Tepesi nde Seyir Balkonu açılmış!


55 milyon lira harcandı


   Çamlıca Tepesi'nde ''Seyir Balkonu' açıldı


  Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından yeniden düzenlenen Çamlıca Tepesi'ne seyir köşkünün yanısıra taş sedirler yapıldı.


  İSTANBUL'un en güzel köşelerinden biri olan Çamlıca Tepesi, tarihi üslup içinde inşa edilen son derece ilginç turistik bir tesise kavuştu. Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından inşa edilen ve ''Seyir Balkonu'' adı verilen tesis ile yeni çevre düzenlemesi dün törenle açıldı.

  1980 yılında belediye ile bir protokol imzalayarak Çamlıca Tepesi'nde çalışmalarına başlayan Turing Otomobil Kurumu, 6 dönümlük arazi üzerinde 55 milyon lira harcamayla yeni bir çevre düzenlemesi yaptı. Kurum bu kesimi yeşil saha olarak yeniden düzenledi ve tarihi üslup içinde bir seyir köşkü inşa ettirdi. İçi Hünkar sofrası biçiminde dekore edilen seyir köşkünün belirli kesimlerine ve dışındaki alana taş sedirler yapıldı.

  İstanbul'un en güzel seyredildiği, en güzel doğa parçası olan Çamlıca Tepesi'nin bir yılda inanılmayacak biçimde değiştirilmesi karşısında turistler de hayranlıklarını gizleyemeyerek şunları söylediler:

  ''İstanbul'u buradan başka bir başka hiç bir yerden daha iyi seyretmek mümkün değildi. Yeni düzenleme çok güzel.'' Bu arada Çamlıca Tepesi'ne araç girişi de kesilerek, araçlar için özel otopark yapıldı.

  Çevre düzenlemesi ve tesisin açılışında bir konuşma yapan Turing Otomobil Kurumu Genel Müdürü Çelik Gülersoy şunları söyledi:

  ''Çamlıca Tepesi İstanbul'un bir özeti demektir. Dünya büyük bir kente bakan bu gibi yükseklikte, o şehrin ana üslubu içinde imar edilir. 18. yüzyılda İstanbul böyle görkemli kahvelere sahipti. Bunların bir örneğini halka ve turistlere sunmuş bulunuyoruz'' 


(1981 yılında Reşat Altın 12.094 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 23 Eylül 1981 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön