25 / 04 / 2024

1981 yılında çift hatlı tüp geçit yapılacakmış!

1981 yılında çift hatlı tüp geçit yapılacakmış!

1981 yılında Sarayburnu ile Söğütlüçeşme'yi birbirine bağlayacak Çift Hatlı Demiryolu Tüp Geçit Projesi'nin gerçekleştirilmesi için çalışmalar hızlandırılmış. Etüt ihalesi de yapılan proje, İstanbul Metrosu'yla irtibatlı olacakmış.



1981 yılında çift hatlı tüp geçit yapılacakmış!

 

Asya ve Avrupa demiryolu bağlantısını da sağlayacak


İkinci Boğaz Köprüsü askıya alındı.


Çift hatlı tüp geçit yapılacak



Bayındırlık Bakanlığı yetkilileri etüt ihalesini bir Amerikan şirketiyle ortak olan Türk şirketinin kazandığını açıkladılar.


İstanbul Metrosu'yla irtibatlı olması düşünülen tren yolu Sarayburnu ile Söğütlüçeşme'yi birbirine bağlayacak


   Ankara  (HÜRRİYET) - İkinci Boğaz Köprüsü askıya alınınca Türkiye'de ilk kez inşa edilecek Çift Hatlı Demiryolu Tüp Geçit Projesi'nin, süratle gerçekleştirilmesi çalışmaları hızlandırıldı.

  Bayındırlık Bakanlığı yetkilileri, etütleri yapılan İstanbul Metrosu'nun tüp geçişle irtibatlı olacağını söylediler. 

  1981 yılı programında, Söğütlüçeşme - Sarayburnu arasında yapılması planlanan ve Asya - Avrupa demiryolu bağlantısını kuracak tüp yol ile ilgili etütleri tanınmış Amerikan şirketlerinden Lois Berger yapıyor. Bayındırlık Bakanlığı'nca yapılabirlik etüdü için açılan ihaleyi, Amerikan şirketi ile ortak olan bir Türk şirketi kazandı ve çalışmalara başlandı. Bayındırlık Bakanlığı yetkilileri, tüp yol etütlerinin kısa zamanda bitirilmesi için şirkete talimat verildiğini belirttiler, şunları söylediler:

  ''Asya ile Avrupa kıtaları arasında feribotlar ile sağlanan bağlantı yetersizdir ve Ortadoğu ülkelerinin artan ithalatı ve gelişen kara nakil vasıtaları, Türkiye şartlarında büyük sıkıntılar yaratmaktadır. Bu nedenle tüp geçit yapılacak, demiryolu bağlantısı kurulacaktır.

  İki hatlı olarak düşünülen tüp geçit yapılabilirlik etüdü tamamlandıktan sonra, hemen inşaata geçilecek''

  Bayındırlık Bakanlığı yetkilileri, tüp geçidin İstanbul Metrosu ile paralel düşünüldüğünü açıkladılar, şunları söylediler:

  ''İstanbul Metrosu için deniz altından geçiş gereklidir. Avrupa tarafı ile Asya tarafı arasındaki bağlantı tüp geçitle kurulacaktır. 

  İstanbul Teknik Üniversitesi'nin yaptığı metro çalışmalarına göre, Yenikapı - Aksaray, Taksim, Kadıköy üç merkez olarak ele alınıyor. Aksaray - Taksim geçişi için Halit üzerinden köprü ile geçiş sağlanacak. Yenikapı tarafından yeraltına inecek demiryolu, tüp geçitle Söğütlüçeşme'ye çıkacak, trenler buradan devam ederken, metro için Kadıköy yönüne ayrı bir hatla çıkış verilecektir.''


Hürriyet Gazetesi 2 Ocak 1981 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön