26 / 04 / 2024

1981 yılında Kadri Paşa Yalısı'na giren gemi yalıdan çekilmiş!

1981 yılında Kadri Paşa Yalısı'na giren gemi yalıdan çekilmiş!

1981 yılında Kanlıca'daki tarihi Kadri Paşa Yalısı'na bindiren Yunan bandıralı şilep yalıdan denize çekilmiş. Hasara uğrayan tarihi yalının çökmemesi için askıya alma işlemi uygulanmış. Gemi çekildikten sonra yalı çökmemiş.



1981 yılında Kadri Paşa Yalısı na giren gemi yalıdan çekilmiş!


YALIYA GİREN YUNAN GEMİSİ BUGÜN ÇEKİLİYOR


Boğaz'ı geçerken tarihi Kadri Paşa Yalısı'na giren Yunan bandıralı şilep, bugün yalıdan çekilecek. Geçtiğimiz hafta meydana gelen kaza sonucu, büyük hasara uğrayan yalının çökmemesi için yapılan askıya alınma çalışmaları da tamamlandı. 4 milyon liraya mal olan takozlama işlemi sırasında, geminin denize çekilmesi sonucu yalının dengesini kaybetmemesi için, tüm ağırlık kara tarafına verildi. Ayrıca, geminin bağlı olduğu şirket yöneticileri, ev sahibi ile anlaşmaya vararak tazminat ödemelerinin aksamadan yapılacağını belirtildi. Şilebin kaptanı Thedorakos ile kılavuz kaptan Hüdaverdi Bozkurt aleyhine açılan davaya da pazartesi günü devam edilecek.


Milliyet Gazetesi 6 Şubat 1981


1981 yılında Kadri Paşa Yalısı na giren gemi yalıdan çekilmiş!


YALIYA GİREN ŞİLEP ÇEKİLDİ


Tarihi Kadripaşa Yalısı'na çarpan ve günlerdir yalıya gömülü olarak duran ''Pinelopia'' adlı Yunan şilebi dün yalıdan çekildi. Geminin çekilmesi sırasında, yalı çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu için, iskeleler kurularak tedbirler alınmıştı. Geminin çekilmesi sırasında heyecan içinde bekleyen herkes, daha sonra yalının ayakta durduğunu görünce, derin bir ''ohh'' çekti. Ne var ki, fotoğraftaki gibi tarihi yalı yine de bir enkaz yığını görünümündeydi.


Milliyet Gazetesi 7 Şubat 1981 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön