24 / 04 / 2024

1983 yılında İstanbul Metrosu'nun ihalesi askıya alınmış!

1983 yılında İstanbul Metrosu'nun ihalesi askıya alınmış!

1983 yılında yapılacak metro ihalesi askıya alınmış. İstanbul Metrosu yapımına Karayolları ile Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü talip olmuş ve Bayındırlık Bakanlığı'nda yetki tartışması başlamış.



1983 yılında İstanbul Metrosu nun ihalesi askıya alınmış!


Karayolları ile Demiryolları birbirine düşünce İstanbul Metrosu'nun ihalesi askıya alındı


Belediye Başkanı Tırtıl, metro ihalesinin gecikmesi nedeniyle şimdiden maliyetinin 100 milyardan 120 milyara yükseldiğini söyledi.


  İSTANBUL Metrosu yapımına Karayolları ile Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü talip olunca Bayındırlık Bakanlığı'nda ''yetki tartışması'' başladı. Bu nedenle metro ihalesi şimdilik askıya alındı. İstanbul Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl ise, ''Daha metro yapılmadan maliyeti 20 milyar lira arttı'' dedi.


Yetki kimde?


  Başbakan Bülend Ulusu bir süre önce, İstanbul Metrosu ihalesi, projelendirilmesi ve yapımı sırasında da denetim görevini Bayındırlık Bakanlığı'na verdi.

  Bayındırlık Bakanlığı metro ihalesi konusunda ön çalışmalar konusunda ön çalışmalar başlatarak Karayolları Genel Müdürlüğü'nden ihale dosyası ile ilgili ön bilgiler istedi. Bunun üzerine Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü teknisyenleri, ''Metro konusunun kendi uzmanlık alanlarına girdiğini'' öne sürerek, Karayolları'nın devreye sokulmasına karşı çıktılar.

  Karayolları Genel Müdürlüğü uzmanları ise, ''Devlet Demir Yolları'nın sadece açık arazilerde raylı yol yapımında deneyimli olduğunu'' öne sürerek, ''İstanbul Metrosu'nu ancak kendilerinin yapabileceklerini, bu iş için yeterli teknisyen ve makine parkına sahip olduklarını'' belirttiler.

  

İhale askıda 


  Bu tartışma yüzünden önümüzdeki mayıs ya da haziran ayında yapılması beklenen İstanbul Metrosu proje ihalesi şimdilik askıya alındı. Karayolları ve Devlet Demir Yolları yetkilileri, ''Metro projesinin ihaleye çıkarılabilmesi için tüm koşulların hazır olduğunu ancak ihale için kesin emir beklediklerini'' söylediler.

  İstanbul Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl, ''Daha önce 100 milyar liraya yapılacağı hesaplanan İstanbul Metrosu'nun, aradan geçen zaman nedeniyle artık 120 milyar liraya yapılabileceğini'' belirterek, ''Daha metromuz yapılmadan maliyeti 20 milyar arttı'' dedi.


(1983 yılında Reşat Altın 25.051 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 23 Şubat 1983



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön