26 / 04 / 2024

1985 yılında Banker Kastelli'nin dairesi 700 milyona satılacakmış!

1985 yılında Banker Kastelli'nin dairesi 700 milyona satılacakmış!

1985 yılında Divan Oteli'nin yanındaki Park Apartmanı'nın en üst katı ile bitişiğindeki Kastelli Han'ın 7. katının birleştirilmesinden oluşan, Banker Kastelli'nin bin 100 metrekare büyüklüğündeki dairesi 700 milyon liraya satılacakmış.



1985 yılında Banker Kastelli nin dairesi 700 milyona satılacakmış!


İstanbul'da satılık 


Kastelli'nin katı 700 milyon 


 Elmadağ'da, Divan Oteli'nin hemen yanındaki Park Apartmanı'nın en üst katı ile ona bitişik Kastel İş Hanı'nın 7. katının birleştirilmesinden oluşan süper daire 1100 m2

  Satışta isminin geçmesini istemeyen Banker Kastelli bu konuda konuşmak istemiyor. Kastelli Tasfiye Kurulu ise, satışın yasal olduğunu açıkladı.

  250 milyon lirası peşin, gerisi 15 ay vadeli yapılan dairenin aylık yakıt gideri 200 bin lira.


1985 yılında Banker Kastelli nin dairesi 700 milyona satılacakmış!


    Kastelli'nin katı 700 milyona satılık


    Engin BİLGİNER


   KASTELLİ adıyla tanınan müflis Banker Abidin Cevher Özden, tasfiyeden kurtardığı Elmadağ'daki bin yüz metrekarelik bir katını satışa çıkardı. Banker Kastelli adını belirtmeden verdiği ilanlarla satışa çıkardığı kat için tam  700 milyon lira istedi. 

   Divan Oteli'nin hemen yanındaki Park Apartmanı'nın en üst katıyla ona bitişik Kastel İş Hanı'nın 7. katının birleştirilmesinden oluştuğu bildirilen süper büyüklükteki katın satış koşullarını öğrenmek isteyenlerin sorularını Cevher Özden yerine Kastel Turizm ve Otelcilik Şirketi görevlilerinden Sevgi Taşpınar adlı hanım yanıtlıyor. ''Bunlar benim mülklerim, kendi aldığımı satıyorum'' diyen Sevgi Hanım'ın verdiği bilgiye göre metrekaresi 636 bin liraya gelen katın peşinatı ''yalnızca 250 milyon lira. Geri kalan 450 milyon liracık ise 15 ay eşit taksitlerle ödenecek''. Aylık kalorifer ve kapıcı masrafı ise asgari ücretle çalışan 11 işçinin net eline geçenden biraz fazla. Yani 200 bin lira.

   İthal malı saf Çin ipeğinin santimetrekaresinin 3 lira olduğu günümüzde santimetrekaresi 63 liraya gelen bu ''şahane mülk''ün içini görmek ve görüntülemek istedik. Kastel Han'ın kapıcısı Aziz Efendi'nin gezdirdiği daire boşaltılmış bir çimento deposuna benziyordu. Tuvaleti içine girilmez durumdaydı. Döşemeler bile sökülmüştü. Aziz Efendi'nin dediğine göre, ''eski kiracı inşaat şirketinin işiydi bunlar.'' İlanda belirtilenin tam tersine, mülkün yandaki Park Apartmanı ile tek ortak yanları ikisini ayıran duvardı ve üstelik bin yüz metrekare olarak gösterilen ''tam kat'' görünürde yoktu. Banker Kastelli'nin mal varlığını tasfiye ile görevli 9 Nolu Tasfiye Kurulu'nun Başkanı Sezai Onaral'ın verdiği bilgiye göre, sözü geçen milyarlık mülkler, mahkemece serbest bırakılan mülkler arasında. Halen Abidin Cevher Özden'e ait olarak faaliyet gösteren ve İzmir'deki  İzmir  Etap Oteli'nin sahibi Kastel Turizm ve Otelcilik Şirketi'ne ait mülkler de önümüzdeki aylarda ödenmesi gereken 1.8 milyarlık şirket borcunu karşılamak amacıyla satışa çıkarılmış durumda.


(1985 yılında Reşat Altın 38.769 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 20 Şubat 1985



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön