19 / 04 / 2024

1985 yılında Eyüp'te 182 işyeri yıkılmış!

1985 yılında Eyüp'te 182 işyeri yıkılmış!

1985 yılında Eyüp ilçesi sınırları içerisinde ''Haliç'i Kurtarma Operasyonu'' dolayısıyla 182 işyeri yıkılmış. Yıkım çalışmalarıyla 150 bin metrekare alan açılmış ve Tabakhane'de 35 bin metrekarelik park yapılacakmış.



1985 yılında Eyüp te 182 işyeri yıkılmış!


Eyüp'te 182 işyeri yıkıldı


  Eyüp ilçesi sınırları içerisinde ''Haliç'i Kurtarma Operasyonu'' dolayısıyla 182 işyeri kısmen ve tamamen yıkıldı. Eyüp Belediye Başkanı Eyüp Uçak, ''Tabakhane'de 35 bin metrekarelik park yapacağız'' dedi.

   Belediye Başkanı Uçak, daha sonra şunları söyledi:

   ''Standartlara uygun yüzme havuzu, şadırvan Eyüp Sultan'ı temsilen turistik eşyaların satılacağı tezgahlar, açık hava konserlerinin yapılacağı amfi, otopark, çocuk bahçesi, voleybol, basketbol sahaları... Bunların yapımı için projeler hazır. Yıkımı tamamlanacak olan emtia binasından sonra çalışmalara başlayacağız.''


   Eyüp Uçak, yıkım çalışmalarının Eyüp İskelesi ile Bahariye Mensucat arasında, Silahtarağa, Aslantuğla Fabrikası civarında kısmen devam ettiğini ifade ederek, ''150 bin metrekare alan açılmış durumda. Haliç'in rengini mutlaka değiştireceğiz. Zaten şimdiden değişmiş durumda. Düne kadar işlenmeyen kayıklar şimdi rahatlıkla çalışıyorlar'' diye konuştu.


Tercüman Gazetesi 8 Şubat 1985



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön