20 / 04 / 2024

1985 yılında İstanbul'un göbeğinde tarla!

1985 yılında İstanbul'un göbeğinde tarla!

1985 yılında İstanbul'un göbeğinde üç aile köy yaşantısı sürüyormuş. Maçka, Nişantaşı, Taksim ve Dolmabahçe'nin ortasında, lüks apartmanların arasında aileler çift sürüyorlarmış, soğan ve salatalık ekiyorlarmış.



1985 yılında İstanbul un göbeğinde tarla!


Şehirdeki köy


İstanbul'un göbeğinde, Taksim ve Nişantaşı ve Maçka'da lüks binaların ve otellerin hemen arkasında ''köy yaşamı'' var. Bu semtlerdeki boş alanlara soğan ve salatalık dikenler, dev binaların arasındaki tarlalarını traktörle sürüyorlar, hemen orada kurdukları gecekondularda da oturuyorlar.


İstanbul'un göbeğinde tarla


Kentin en gözde semtleri olan Maçka, Nişantaşı, Taksim ve Dolmabahçe'nin ortasında üç aile yıllardan beri tam bir köy yaşantısı sürüyor.


Aylık kirası milyona yaklaşan lüks apartmanların arasında çift sürülüyor, salatalık ekiliyor.


1985 yılında İstanbul un göbeğinde tarla!


İstanbul'un göbeğinde tarla sürüp ekiyorlar


İSTİHBARAT SERVİSİ


   İSTANBUL'un orta yerinde bir geceliği yüz binlerce liralık otellerle, aylık kirası milyona yaklaşan çok lüks apartmanların arasında çift sürülüyor, soğan, salatalık ekiliyor.

   Kentin en gözde semtleri Maçka, Nişantaşı, Taksim ve Dolmabahçe'nin ortasında üç aile bir köy yaşamı sürdürmekte. 

   Yaşı yetmişi aşan Mustafa Bahçelibaş burada doğmuş ve ömrünü burada geçirmiş. Atalarının Arnavutluk'tan göç ettiğini söylüyor. Ne zaman ve nasıl göç ettikleri konusunda ise, bir bilgisi yok. Kendisini bildi bileli bu toprakları ekip sürerek geçimini sağlamış. 

   Kadir Anlaş ve Hasan Gül aileleri 1970 yılında Kastamonu'nun Cide ilçesi Alayazı köyünden gelmişler İstanbul'un orta yerindeki tarlaya. Daha önce burayı sürüp ekenlere bir miktar hava parası vererek yerleşmişler. Hemen hemen her türlü sebzeyi ekiyorlar. Tarlalarından çok memnunlar. Çok verimli olduğunu, çok güzel salatalık ve soğan yetiştiğini söylüyorlar.


Milliyet Gazetesi 25 Nisan 1985



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön