19 / 04 / 2024

1986 yılında İstanbul'un 4 meydanı yeniden düzenlenecekmiş!

1986 yılında İstanbul'un 4 meydanı yeniden düzenlenecekmiş!

1986 yılında Avrupa Yakası'nda Taksim ve Beyazıt, Anadolu Yakası'nda Kadıköy ve Üsküdar meydanları yeniden düzenlenecekmiş. Meydan düzenlemesi için ''Ulusal Mimari Proje Yarışması'' açılarak fırsat eşitliği sağlanacakmış.



1986 yılında İstanbul un 4 meydanı yeniden düzenlenecekmiş!


Mimar ve şehircilere hodri meydan


Meydanlar yeniden düzenleniyor


İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Taksim ve Beyazıt, Anadolu Yakası'nda ise Kadıköy ve Üsküdar meydanlarının düzenlenmesi için ''Ulusal Mimari Proje Yarışması'' açılarak fırsat eşitliği sağlanacak


   İSTANBUL artık iyiden iyiye ''şantiye kent'' haline geldi. Bir bakıyorsunuz istimlak edilen yerler yıkılıyor. Bir de bakıyorsunuz, yıkılan yerlerin yeniden düzenlenmesi ve yapımı için hemen şantiye kuruluyor. 

   Şimdi sıra İstanbul'un 4 büyük meydanına geldi. Avrupa Yakası'nda Taksim ve Beyazıt, Anadolu Yakası'nda Kadıköy ve Üsküdar meydanlarının yeniden düzenlenmesi için proje yarışması açılıyor. 

   ''Ulusal Mimari Proje Yarışması'' adıyla bütün mimarlara ve şehircilik uzmanlarına fırsat eşitliği sağlanacak. İstanbul Anakent Belediyesi, mimar ve şehircilere ''hodri meydan'' diyor...

   Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bu 4 meydanın düzenlenmesinde tarihi yapılar ile meydanların simgesi haline gelmiş unsurlara dokunulmayacak. Bunların dışında kalan ''gri renkli'' göze hoş görünmeyen binaların istimlak edilmesi ve yerlerine modern binaların yapılması için kollar sıvanacak.


Şartname hazırlanıyor


   Taksim, Beyazıt, Kadıköy ve Üsküdar meydanlarının yeniden düzenlenmesi için açılacak proje yarışmasının ön hazırlıklarına başlandığı öğrenildi. Hatta, yarışma şartnamesinin hazırlanmaya başlandığına dikkat çekiliyor. 

   Bu proje yarışmasıyla seçilecek en uygun projelerle düzenlenecek 4 meydan, İstanbul'a estetik bir görünüm kazandıracak. Beton yığınına dönüşmüş meydanlardaki binalar, modern bir görünümle birlikte yeşillik öğesine de kavuşturulacak.

  Meydanlarına daha güzel görünüm kazandırmak, İstanbul'a estetik bir hava vermek için kolları sıvayacak mimar ve şehircilik uzmanlarına şimdiden başarı diliyoruz...


Milliyet Gazetesi 14 Mayıs 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön