26 / 04 / 2024

1986 yılında Turgut Özal, Yeditepe Oteli'nin temelini atmış!

1986 yılında Turgut Özal, Yeditepe Oteli'nin temelini atmış!

1986 yılında Başbakan Turgut Özal, Yeditepe Oteli'nin temelini atmış. Turgut Özal, 80 milyon dolara mal olacak otelin temel atma törenine katıldıktan sonra Perşembepazarı Esnafları Sitesi'ni gezmiş.



1986 yılında Turgut Özal, Yeditepe Oteli nin temelini atmış!


Başbakan, Yeditepe Oteli'nin temelini attı


Özal: ''Bedavacılık yok''


  Perşembepazarı Esnafı Sitesi'ni de gezen Özal, Bakan Kurtcebe Alptemoçin'den çay ve tütünün daha kaliteli yapılabilmesi için ithalleriyle karıştırılmasını istedi


İSTİHBARAT SERVİSİ


   BAŞBAKAN Turgut Özal, Anavatan zihniyetinin çalışandan yana olduğunu belirterek, ''Bedavacılık yok. Herkes yaptığının karşılığını almalı'' dedi.

   Başbakan Özal, dün Yıldız'da yaptırılacak ve 80 milyon dolara mal olacak Yeditepe Oteli'nin temel atma törenine katıldı. Özal konuşmasında 6.5 milyon nüfuslu İstanbul'a bugünkü otellerin yetmeyeceğini kaydederek, ''3-4 yıl içinde inşaatına başlanılan büyük otellerin, başarılarının bir kanıtı olduğunu'' söyledi. Özal, daha sonra Perşembepazarı Esnafı Sitesi'ni gezdi. Siteyi Avrupai bulan ve çok beğendiğini bildiren Özal, çalışanın her zaman yanında olduklarını vurguladı. Burada çay içen Özal, Maliye ve Gümrük Bakanı Ahmet Kurtcebe Alptemoçin'e dönerek, ''Tekel, daha iyi çay yapabilmesi için dışarıdan çay getirip karıştırsın. Tütünde de böyle olması lazım'' diye konuştu.


(1986 yılında 1 dolar 669 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 17 Kasım 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön