24 / 04 / 2024

1988 yılında Kurtköy'de 50 bin konutluk modern bir kent doğacakmış!

1988 yılında Kurtköy'de 50 bin konutluk modern bir kent doğacakmış!

1988 yılında Kurtköy'de plan ve projeleri İngiltere'de yaptırılan Kurtköy'de 50 bin konutluk modern bir kent doğacakmış. Kurtköy toplu konut alanında bulunan arsalar, 800 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacakmış.



1988 yılında Kurtköy de 50 bin konutluk modern bir kent doğacakmış!


50 bin konutluk modern bir kent doğuyor


Kurtköy'de 1 milyona arsa


Plan ve projeleri İngiltere'de yapılan Kartal Kurtköy'de kurulacak uydu kentin altyapısı hazır arsalarının satışı başladı.


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   İSTANBUL'da, 50 bin aileye ucuz ve altyapılı arsa dağıtımı başladı.

   Plan ve projeleri İngiltere'de yaptırılan Kartal Kurtköy toplu konut alanında satışa çıkarılan arsalarda 80 m2 konut yaptıracaklar 800 bin, 80-100 m2 konut yaptıracaklar 1 milyon 200 bin, 100-120 m2 konut yaptıracaklar 1.5 milyon ve 120 m2'den büyük konut yaptıracak kooperatif üyeleri 3 milyon lira arsa bedeli ödeyecekler.

   Kartal Belediye Başkanı Ali Duranoğlu, Kurtköy toplu konut alanında villa, üçer katlı tripleks evler ve sosyal konutlar olmak üzere üç tip konut yapımına izin verileceğini bildirdi ve şöyle dedi:

   ''Belediyemizin İngiltere'de yaptırdığı projeler uyarınca Kurtköy Uydu Kent Bölgesi'nde konut sahibi olacaklar, binalarının dış renklerini değiştiremeyecekler, balkon kapayamayacaklar ve balkona çamaşır asamayacaklar. Bunların yanı sıra, genel görünüme hiçbir koşulda müdahale edemeyecekler.''

   Belediye Başkanı Ali Duranoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Kurtköy toplu konut alanının bir bölümü yeni havaalanı yapımı için arsa ofisi tarafından kamulaştırıldı ve yeni kurulacak kent, havaalanı koşullarına göre projelendirildi.


NE ZAMAN TAŞINIRIZ?


   Başkan Duranoğlu, toplu konut alanında arsa edinmek isteyen ciddi kooperatif üyelerine, arsa bedeli dışında, proje bedeli yansımayacak. Çünkü, toplu konut alanının ve üzerine yapılacak tüm binaların projeleri tarafımızdan yaptırıldı. Bu nedenle kooperatif üyelerinin korkunç boyutta kooperatif aidatı ödemesinin önüne geçildi. En iyimser tahminle belediye olarak 1989 yılı ortasında toplu konut alanının altyapı eksiğini gidermiş olacağız. Aynı süre içinde, yani 1989 sonlarına doğru kooperatif inşaatları başlayabilir. Yasa uyarınca inşaatların en çok 2.5 yıl içinde tamamlanması gereği göz önüne alınırsa, Kartal uydu kent bölgesinde 3,3.5 yıl sonra yaşanmaya başlanır''


(1988 yılında Reşat Altın 155.150 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 3 Kasım 1988



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön