23 / 04 / 2024

1989 yılında Boğaziçi'nde yıkıma gariban evinden başlanmış!

1989 yılında Boğaziçi'nde yıkıma gariban evinden başlanmış!

1989 yılında, Boğaziçi öngörünüm planına aykırı 364 kaçak yapının yıkım kararının uygulanmasına başlanmış. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım faaliyetlerine gariban evlerinden başlanmış, villalara ise hiç dokunulmamış.



1989 yılında Boğaziçi nde yıkıma gariban evinden başlanmış!


VİLLALARA DOKUNULMADI!


Boğaziçi'nde yıkım gariban eviyle başladı


Boğaziçi öngörünüm planına aykırı 364 kaçak yapının yıkım kararının uygulanmasına dün başlandı. Villalara hiç dokunmayan Boğaziçi İmar Müdürü Erdoğan Yıldız başkanlığındaki ekipler, inşaat halindeki iki bina ile kendi halinde bir evi yerle bir ettiler.


1989 yılında Boğaziçi nde yıkıma gariban evinden başlanmış!


Villalara dokunulmadı


      SADETTİN ERKİŞİ


   Boğaz'ın öngörünümde yapılan ve İstanbul'un eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan döneminde encümence yıkım kararı alınmasına rağmen yıkılmayan 364 kaçak binanın yıkımına dün başlandı. Villalara hiç dokunulmayarak inşaat halindeki iki bina ile kendi halinde bir ev yerle bir edildi.

   Boğaziçi İmar Müdürü Erdoğan Yıldız başkanlığındaki ekipler dün sabah önce Beykoz Küçüksu Mahallesi'nde Ramazan Aslan ile Anadoluhisarı'nda da Makbule Sağlamcı'ya ait henüz inşaat halindeki iki binayı yıktılar. Ekipler daha sonra Kanlıca sırtlarına geçerek Fevzi Demirci ve Mustafa Demiröz'e ait tek katlı evi yıktılar. 

   İlk iki inşaatın yıkımında sahipleri bulunmadığı için herhangi bir olay ve taşkınlık olmadı. Ancak üçüncü binanın yıkımında sahipleri kendilerine tebligat yapılmadığını ileri sürüp evden çıkmakta bir süre direndiler. 

   Boğaziçi İmar Müdürü Erdoğan Yıldız kaçak olarak yapılan 364 binanın yıkımına devam edeceklerini ve bu konuda kararlı olduklarını kaydetti.


Tercüman Gazetesi 17 Mayıs 1989



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön