25 / 04 / 2024

1989 yılında Güzelyalı'da hazine arazisini işgal edip, denizi doldurmuşlar!

1989 yılında Güzelyalı'da hazine arazisini işgal edip, denizi doldurmuşlar!

1989 yılında Pendik Güzelyalı'da, bir gemicilik şirketi 4 bin 826 metrekarelik hazine arazisini işgal etmiş. Denizde ise, yaklaşık 9 bin metrekare de dolgu yaparak arazisini genişletmiş.



1989 yılında Güzelyalı da hazine arazisini işgal edip, denizi doldurmuşlar!


Güzelyalı'da hazine arazisini işgal edip, denizi doldurmuşlar


Tersanenin sahil yağması


Pendik Güzelyalı'da, Ursa Gemicilik adlı şirketin 4 bin 826 metrekarelik hazine arazisini işgal ettiğini belirten Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Eyüp Küçükçolak, mahalle sakinlerinin işgal edilen arazinin spor alanı yapılmasını istediği öğrenildi.


Pendik Belediye Başkanı Burhan Köseoğlu, dört yıldır süren fiili durumu sona erdirmek için kimsenin bir şey yapmadığını ifade ederek, ''Biz elimizden geleni yapacağız. Bu araziyi en kısa sürede halkımızın hizmetine açacağız'' diye konuştu.


Funda ÇATAR/İSTANBUL, (Hürriyet)


   GÜZELYALI'da, Hazine'ye ait 4 bin 826 metrekarelik araziyi işgal edip, denizde de yaklaşık 9 bin metrekare de dolgu yapan Ursa Gemicilik Bakım Onarım Anonim Şirketi, Pendik Belediyesi'ni zor durumda bıraktı. 

   Yöre halkı, tersane yapılmak için işgal edilen bu arazinin, spor alanı yapılmasını isterken, Güzelyalı Mahalle Muhtarı Eyüp Küçükçolak, şirketin haksız yere kamu arazisini işgal ettiğini belirtti. Küçükçolak, şöyle konuştu:

   ''Bu alan, 50 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitede. Gençlerimize, bir spor alanı bulunamazken, şirketin, araziyi işgal etmesi halkı çileden çıkardı. Yaklaşık 200 kişi, aralarında imza toplayarak bana getirdiler. Dilekçeyi Pendik Belediyesi'ne götürdüm. Ancak, tüm itirazlara rağmen bu olay engellenemedi. Şirket, 1985 yılından bu yana denize dolgu yaparak arazisini genişlettiği gibi, bu arazinin etrafına duvar örüp vatandaşın girmesini de engelliyor. İstanbul Belediyesi'ne yapılan şikayetlerden sonra, arazinin yeşil alan yapılması yolunda bir karar alındıysa da, şirket araziden çıkmadı. Ne yapacağımızı şaşırdık.''

   

BELEDİYE BAŞKANI KARARLI


  Pendik Belediye Başkanı Burhan Köseoğlu ise, 1985 yılından beri süre gelen bu sorunun çözülemediğini kaydederek, şunları söyledi:

   ''Pendik, yeni belediye olduğu için bu soruna fazla eğilemedim. Ursa Gemicilik Şirketi'nin, o bölgede sadece 385 metrekarelik tapulu yeri var. Diğer arazileri tamamen işgal edip dolgu yapmışlar. İşgal ettikleri bu araziyi kiralamak için, birçok defa Maliye ve Gümrük Bakanlığı ile İstanbul Belediyesi'ne başvurdukları halde, bu istekleri hep geri çevrilmiş. O dönemde, bu arazi Kartal Belediyesi'ne aitti. Dönemin Belediye Başkanı Ali Duranoğlu'nun, bu konuyla ne derecede ilgilendiğini bilemiyorum. Ama biz, elimizden geleni yapmaya çalışacağız. En kısa sürede bu araziyi halkımızın hizmetine açacağız. Güzelyalılılar, artık o bölgede denize girebilecekler.''


Hürriyet Gazetesi 31 Temmuz 1989



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön