28 / 03 / 2024

1989 yılında Kadıköy Belediye Başkanı Fenerbahçe Kulübü'ne 119 dönümlük arazi vermiş!

1989 yılında Kadıköy Belediye Başkanı Fenerbahçe Kulübü'ne 119 dönümlük arazi vermiş!

1989 yılında Kadıköy Belediye Başkanı Osman Hızlan, Selamiçeşme'deki 200 milyar lira değerindeki 119 dönümlük araziyi tesis yapılması şartıyla Fenerbahçe Spor Kulübü'ne vermiş. Arazi içindeki köşk ise müze olarak kullanılacakmış.



1989 yılında Kadıköy Belediye Başkanı Fenerbahçe Kulübü ne 119 dönümlük arazi vermiş!


Hızlan, giderayak sarı lacivertli kulübe Selamiçeşme'de 119 dönümlük arazi verdi


Fener'e 200 milyarlık arsa


Bir basın toplantısı düzenleyen Kadıköy Belediye Başkanı Hızlan, ''Selamiçeşme'deki araziyi, başka bir yere devredilmemesi ve spor tesisi yapılması şartı ile Fenerbahçe Kulübü'ne vermeyi kararlaştırdık. Arzumuz, içindeki köşkün de, Fenerbahçe Müzesi yapılmasıdır'' dedi...


İlhan SÖYLER


   KADIKÖY Belediye Başkanı Osman Hızlan, içinde tarihi köşküyle birlikte, Selamiçeşme'deki 119 dönümlük araziyi tesis yapılması şartıyla Fenerbahçe Kulübü'ne verdi. Arsanın 200 milyarlık bir değer taşıdığı öğrenildi.   

   Belediye Başkanı Hızlan; Fenerbahçe Başkanı Tahsin Kaya, Divan Başkanı Osman Kavrakoğlu, Basın Sözcüsü Hadi Türkmen ve Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Bilgin'le bir basın toplantısı düzenleyerek, şunları söyledi:

   ''Fenerbahçe sevgisi olan insanların, bu kulübe hizmet etmesi gerektiği inancındayım. Bu nedenle de, Selamiçeşme'deki araziyi başka bir yere devredilmemesi ve spor tesisi yapılması şartıyla, sürekli olarak Fenerbahçe Kulübü'ne vermeyi kararlaştırdık. Arzumuz, arazinin içindeki köşkün Fenerbahçe Müzesi olarak kullanılması, önerimiz ise buraya yapılacak tesislere, Fenerbahçe Kulübü'nün kurucularının isimlerinin verilmesidir.''

   Başkan Tahsin Kaya da, Hızlan'ın bu jesti için, ''İnşaat derhal başlayacak ve içindeki spor kompleksi en modern spor araç ve gereçleriyle donatılacaktır'' dedi.


(1989 yılında Reşat Altın 191.425 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 22 Şubat 1989



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön