28 / 03 / 2024

1989 yılında Sovyetler Birliği'nden İstanbul'a ''yeraltı ulaşım'' önerisi!

1989 yılında Sovyetler Birliği'nden İstanbul'a ''yeraltı ulaşım'' önerisi!

1989 yılında Sovyetler, İstanbul'da Topkapı-4. Levent arasında metro, Sirkeci-Üsküdar arasında da tüpgeçit inşa etmek için İstanbul Belediyesi ile görüşme yapmışlar. Her iki projenin finansmanı da Sovyetler olacakmış.



1989 yılında Sovyetler Birliği nden İstanbul a yeraltı ulaşım önerisi!


Sovyetler'den İstanbul'a ilginç ''yeraltı ulaşım'' önerisi


Metro umudu


Metro, Topkapı-Cerrahpaşa-Yenikapı-Unkapanı-Şişhane-Taksim-Osmanbey-Şişli-Gayrettepe-Levent ve 4. Levent güzergahında çalışacak


   İSTANBUL'da Topkapı-4. Levent arasında ''metro'', Sirkeci-Üsküdar arasında da tüpgeçit yapılması planlanıyor.

   Bu iki projenin uygulanabilmesi için, Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ile Genel Sekreter Alev Coşkun, dün Sovyetler Birliği'nden gelen bir heyetle görüşmelerde bulundu.

   İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, saatte 45 bin kişiyi taşıyabilecek kapasitede olması düşünülen metro, Topkapı-Cerrahpaşa-Yenikapı-Unkapanı-Şişhane-Taksim-Osmanbey-Şişli-Gayrettepe-Levent ve 4. Levent güzergahında çalışacak.

   

   Metro sisteminin yaklaşık 1 milyar dolara mal olacağını belirten belediye yetkilileri, eğer anlaşma sağlanabilirse, metronun finansmanının, Sovyet ''Vvo Techno Export'' firması ile Sovyet Hükümeti tarafından ucuz faizli kredilerle sağlanacağını kaydettiler. Yetkililer, vadesi gelen borçların da Türkiye'de ihracat malları ile ödeneceğini söylediler.

   Açıklamada, Kocamustafapaşa'


1989 yılında Sovyetler Birliği nden İstanbul a yeraltı ulaşım önerisi!


da başlaması planlanan tüpgeçidin, Yenikapı-Sirkeci güzergahını takip ederek, İstanbul Boğazı'nın altından Üsküdar'a geçeceği kaydedildi. Anadolu Yakası'nda da devam edecek tüpgeçit, Söğütlüçeşme'de sona erecek. Bir çeşit tren işletilerek toplu taşımacılık da yapılabilecek tüpgeçit sayesinde, kentin iki yakasındaki trenler de karşı tarafa geçebilecekler. Tüpgeçidin de yaklaşık 1 milyar dolara mal olacağı belirtildi.

   Projeler nedeniyle Türkiye'ye gelen ''Vvo Techno Export'' Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Zamotev başkanlığındaki 4 kişilik heyet üyeleri, görüşmelerde şirketin daha önce Prag, Varşova ve Sofya'daki metroları inşa ettiğini belirttiler. Heyet üyeleri, anlaşma sağlanması halinde metro ve tüpgeçidin yapımının 3 yılda bitirileceğini kaydettiler.


(1989 yılında 1 dolar 2.212 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 26 Ağustos 1989 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön