23 / 04 / 2024

1990 yılında İstanbul'da büyük holdingler arsa kapatıyormuş!

1990 yılında İstanbul'da büyük holdingler arsa kapatıyormuş!

1990 yılında İstanbul'da büyük holdingler ve kuruluşlar arsa kapatıyormuş. Zekeriyaköy, Bahçeköy ve Kilyos gibi İstanbul yakınındaki 7 köyden arsa kapatan 20 kuruluş arasında Koç Holding'de bulunuyormuş.



İstanbul'da büyük holdingler ve kuruluşlar arsa kapatıyor


Trilyonluk köyler


Ekomomik Panorama Dergisi'nde yer alan habere göre Zekeriyaköy, Uskumruköy, Demirciköy, Bahçeköy, Kilyos, Kısırkaya ve Gümüşdere köylerinde 20 kuruluş, bugünkü fiyatlarla 4 trilyon liralık arsa satın aldı.


   Büyük holdinglere ve kuruluşlara ait yaklaşık 20 kuruluş, İstanbul yakınındaki 7 köyde bugünkü fiyatlarla 4 trilyon liralık arsa kapattı.

   Haftalık Ekonomik Panorama Dergisi'nin haberine göre, Zekeriyaköy, Uskumruköy, Demirciköy, Bahçeköy, Kilyos, Kısırkaya ve Gümüşdere köylerindeki arsa fiyatları on yıl içinde metrekaresi 3-5 bin liradan 300-400 bin liraya fırladı. Gelecekte 5000 villa ve binlerce lüks daireyi barındırması beklenen bu köylerde, inşaat yapmak üzere arazi satın alanlar arasında Koç'un Koza İnşaat'ı, Maya, Çarmıklı'nın Yonca İnşaat'ı bulunuyor. İstanbul'un en ünlü emlakçılarından Adil Araslı şöyle dedi:

   ''İstanbul'da villa sayısı 1000'i geçmiyor, ama 10 bin tane multimilyarder var. Şimdi bu durumda Boğaziçi'nde yer kalmadığı için Kilyos çevresindeki köylere yayıldı. Bu bölgede satın alınacak bir villa arazisinin bedeli 600 milyon lira civarında.''

   Turing Otomobil Kurumu Genel Müdürü Çelik Gülersoy da, ''İstanbul Beyrut oldu artık. Yerleşim alanının Zekeriyaköy'e kayma eğilimi 5 yıl önce başladı. Burada yaşayacak insanlar atmosferin düzgün olmasını istiyorlar. Bir de emniyet faktörü onlar için önemli'' dedi.


(1990 yılında Reşat Altın 253.455 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 25 Mart 1990



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön