20 / 04 / 2024

1991 yılında Çırağan Sarayı, beş yıldızlı otel olarak hizmet verecekmiş!

1991 yılında Çırağan Sarayı, beş yıldızlı otel olarak hizmet verecekmiş!

1991 yılında restore çalışmalarına devam edilen Çırağan Sarayı, beş yıldızlı otel olarak hizmet verecekmiş. 1910 yılında çıkan yangında yanan tarihi saray, ''Çırağan Palace Hotel Kempinski İstanbul'' adıyla hizmete açılacakmış.



1991 yılında Çırağan Sarayı, beş yıldızlı otel olarak hizmet verecekmiş!


Çırağan Sarayı, beş yıldızlı otel olarak hizmet verecek


Boğaz'a bir elmas daha 


Bir zamanlar harabe haline gelmiş olan Çırağan Sarayı, otel olarak kullanılmak için restore edildikten sonra, İstanbul Boğazı'nda bir elmas gibi yer alarak, İstanbulluların gönüllerine ferahlık getiren bir görünüm kazandı.


Aynur GÜRSOY / İSTANBUL, (Hürriyet)



   BİR dönem tarihe tanıklık eden, ancak yanmış yıkılmış görüntüsüyle uzun yıllar İstanbulluların yüreğini sızlatan Çırağan Sarayı, restore edildikten sonra otel oluyor.

   Önümüzdeki ay ''Çırağan Palace Hotel Kempinski İstanbul'' adıyla hizmete açılacak Çırağan Sarayı'nın, saray ve otel bölümleri kemerli galerilerle birbirine bağlanıyor. Beş yıldızlı otel kompleksinin saray bölümünde, Boğaz'a bakan 14 VIP suit, 1000 kişilik balo salonu, toplam 685 kişilik beş toplantı salonu, sergi salonu, gazino İtalyan ve Türk mutfaklarını tanıtan iki restoran, beş kafe ve 33 dükkandan oluşan alışveriş merkezi bulunuyor. 

   Perdeleriyle duvar kağıtlarında yanmaz Fransız ipeği kullanılan kompleksin otel bölümünde ise 312 lüks döşenmiş oda, 5 suit ve 9 çocuk suiti, 2 bar, 1 lobi, 3 toplantı salonu, çağdaş iletişim aygıtlarıyla donatılan iş merkezi, kapalı ve açık yüzme havuzları, spor merkezi, sauna, Türk hamamı, jakuzi, masaj solarium sistemleriyle jimnastik salonları yer alıyor.

   Çırağan Sarayı ve İşletmeleri Geliştirme İnşaat ve Turizm A.Ş. Genel Müdürü Mounir M. El Sheikh'in verdiği bilgiye göre, otel kompleksi 160 milyon dolara mal oldu.

   Restorasyon çalışmalarının, sarayın aslına sadık kalınarak yapılması nedeniyle uzadığını belirten El Sheikh, saray bölümünün eylül ayında tamamlanacağını, otelin ise önümüzdeki ay hizmete gireceğini belirtti. 1860 yılında Sultan Abdülmecit döneminde yapımına başlanan saray, 1871'de Sultan Abdülaziz döneminde tamamlandı. 1910 yılında çıkan yangından sonra sadece dış cephe duvarları kalan saray, tüm kompleksin kalbi niteliğini taşıyor.


Hürriyet Gazetesi 28 Ocak 1991



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön