26 / 04 / 2024

1991 yılında Eczacıbaşı Topluluğu İş Merkezi projeleri için uluslararası yarışma açılmış!

1991 yılında Eczacıbaşı Topluluğu İş Merkezi projeleri için uluslararası yarışma açılmış!

1991 yılında Levent'te yapılacak Eczacıbaşı Topluluğu İş Merkezi için uluslararası bir yarışma açılmış. 30 bin metrekare alanda yapılacak iş merkezi için ünlü mimar Kevin Roche İstanbul'a gelmiş.



1991 yılında Eczacıbaşı Topluluğu İş Merkezi projeleri için uluslararası yarışma açılmış!


Dünyanın en ünlü mimarları, projelerini kabul ettirmek için İstanbul'da


Mimarlar yarışıyor


Levent'te yapılacak Eczacıbaşı Topluluğu İş Merkezi için üç ünlü mimarlık bürosunun da katılacağı yarışma açıldı. Yarışmacı gruplardan birinini başkanı olan ve New York'taki BM binalarını yapan ünlü mimar Kevin Roche, ''ABD'nin yüzünü değiştiren adam'' olarak tanınıyor.


İSTİHBARAT SERVİSİ


   LEVENT'te 30 bin metrekarelik alanda kurulacak Eczacıbaşı İş Merkezi projelerinin yapımı için dünyanın üç büyük ve ünlü mimarlık bürosunun çağrılı olarak katılacağı uluslararası bir yarışma açıldı. Yarışmaya katılacak gruplardan birinin başkanı olan ve New York'taki BM binalarını yapan ünlü mimar Kevin Roche İstanbul'a geldi. ''ABD'nin görünüşünü değiştiren kişiler'' arasında


1991 yılında Eczacıbaşı Topluluğu İş Merkezi projeleri için uluslararası yarışma açılmış!


sayılan ünlü mimar İstanbul'da üç gün kalacak. 

   Levent'e yeni bir görünüm vereceği belirtilen Eczacıbaşı Topluluğu İş Merkezi için ABD, Japonya, Avustrulya, İngiltere ve dünyanın çeşitli yörelerinde ünlü yapıların projelerini çizen üç mimarlık kuruluşunun çizimleri arasında seçim yapılacak. Yarışmaya proje tasarımcısı ABD'den Kevin Roche-John Dinkeloo Associates ile SOM Skidmore-Owings and Merril ve İngiltere'den Ove Arup Associates mimarlık kuruluşları çağrıldı. 

   Çağrılı olarak yarışmaya katılan gruplardan birinin başkanı olan ABD'li Kevin Roche üç arkadaşıyla birlikte dün İstanbul'a geldi. BM yapılarının yanı sıra Unicef Genel Merkezi projelerini de yapan Kevin Roche, Amerikan Akademisi Sanat Enstitüsü'nün 1990 yılı mimarlık dalı altın madalya ödülünün sahibi. Kevin Roche'un eserleri arasında California'daki Oakland Müzesi, New York'taki Ford Vakfı binası, Torino'daki Fiat uluslararası binası, New York'taki Central Park Hayvanat Bahçesi, Denver'daki gösteri merkezi de bulunuyor.

   İkinci yarışmacı olarak taslak prohe hazırlayacak olan SOM grubunun dünya çapındaki ünli yapıtlar arasında San Francisco Merkez Bankası binası, Baltimore'daki IBM binası, Fairfield'deki General Electric binası, Moskova'daki ABD büyükelçilik binası, Mekke Kral Abdülaziz Üniversitesi yer alıyor.

   Yarışmaya İngiltere'den katılan Ove Arup Associates şirketinin ise Sidney Opera binası, Hong Kong'daki Hong Kong Bankası, Londra'da Lloyd's binası, Paris'teki George Pompidou Kültür Merkezi, Stansted Havalimanı birinci aşaması gibi yapıtlarda imzası bulunuyor.


Milliyet Gazetesi 8 Ağustos 1991



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön