25 / 04 / 2024

1992 yılında yapı kooperatifleri üyelerini mağdur ediyormuş!

1992 yılında yapı kooperatifleri üyelerini mağdur ediyormuş!

1992 yılında İstanbul'da 7 bin toplu yapı kooperatifi bulunuyormuş. Savcılığın yaptığı araştırmaya göre, 2 bin kooperatif mahkemelik olmuş. Birbiri ardına iflas eden kooperatifler, milyonlarca kişinin mağduriyetine yol açıyormuş.



1992 yılında yapı kooperatifleri üyelerini mağdur ediyormuş!


Kooperatiflere girerken dikkat


Büyükçekmece'ye bağlı Beylikdüzü tam bir toplu konut cenneti. Beylikdüzü'nde daha çok aynı meslek ve yakın gelir gruplarının oluşturduğu toplu konut kooperatifleri bulunuyor.


    TOPLAM 7 bin toplu yapı kooperatifinin bulunduğu İstanbul'da, Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı araştırmaya göre, 2 bin kooperatifin mahkemelik olduğu bildirildi. Uzmanlar, yapı kooperatiflerine girecek vatandaşların çok dikkat etmeleri ve iyi araştırmaları gerektiğini belirtiyorlar. Birbiri ardına iflas eden kooperatifler, milyonlarca kişinin mağduriyetine yol açıyor. Son aylarda kurulan kooperatiflerin aynı ve yakın meslek gruplarından oluşmasıyla da yeni bir akım başladı. Bu düşüncenin öncülüğünün Beylikdüzü'nde yapıldığı belirtildi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Toplu Konut Denetleme Başmüfettişi Cafer Tayyar Çöklü, ''Bilinçli kesim problem çıkmaması için bu yolu tercih ediyorlar'' dedi. Çöklü, kredilerin yetersiz kalması nedeniyle toplu konutların cazibesini kaybetmesine rağmen, yine de en kolay ev sahibi olunduğunu belirterek, ''Türkiye'de 55 bin yapı kooperatifi var. Ve bu olay yaklaşık 10 milyon insanı ilgilendiriyor'' dedi.


Hürriyet Gazetesi 27 Kasım 1992



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön