24 / 04 / 2024

1993 yılında Ilıcaklar Yalısı rekor fiyata satılmış!

1993 yılında Ilıcaklar Yalısı rekor fiyata satılmış!

Kemal Ilıcak'ın ölümü sonrası Mehmet Ali Ilıcak'ın ısrarıyla, Kemal-Nazlı Ilıcaklı çiftinin sahip olduğu Ilıcaklar Yalısı, 1993 yılında işadamı Erol Aksoy'a 15 milyon dolara (180 milyar lira) satılmış.



1993 yılında Ilıcaklar Yalısı rekor fiyata satılmış!


Ilıcaklar Yalısı Aksoy'un oldu


İş dünyasında sürpriz satış. Rekor fiyat 15 milyon dolar...


YENİKÖY KIYISINDA


Show TV ve İktisat Bankası'nın sahibi, Hürriyet Gazetesi'nin ortağı Erol Aksoy, Boğaz'daki Ilıcaklar Yalısı'nı yaklaşık 15 milyon dolara satın aldı. Satışın, Nazlı Ilıcak'ın 'muhalefeti'ne rağmen, oğlu Mehmet Ali Ilıcak'ın ısrarıyla gerçekleştiği öğrenildi.


BORÇ KAPATILDI


Satıştan gelen 15 milyon doların yaklaşık yarısıyla, Ilıcaklar'ın Garanti Bankası'na olan borçlarının kapatıldığı, kalan 7 milyon doların da, Mehmet Ali Ilıcak'la kız kardeşi Aslı Ilıcak arasında paylaştırıldığı belirtildi. Yalı, iki kardeşin üzerine kayıtlıydı. Aksoy çiftinden İnci Aksoy'un uzun süredir Ilıcak Yalısı'nı almak arzusunda olduğu kaydedildi.


İLKSAN'DAN SONRA


Yalı, Tercüman Gazetesi sahibi Kemal Ilıcak'ın mali açıdan zor duruma düşmesinden sonra, banka borçlarına karşılık sürekli gündemde kalmıştı. Kemal Ilıcak'ın İLKSAN skandalı patladığı gün ölümünün ardından, Tercüman Gazetesi de, yine İLKSAN sanıkları arasında bulunan işadamı Sedat Çolak'ın olmuştu.


1993 yılında Ilıcaklar Yalısı rekor fiyata satılmış!


Ilıcak Yalısı Aksoy'un 



HABER MERKEZİ


   NAZLI-Kemal Ilıcak çiftinin Boğaz'daki görkemli yalısı artık İnci - Erol Aksoy çiftinin oldu. 

   Show TV ve İktisat Bankası'Nın sahibi, Hürriyet Gazetesi'nin de ortağı olan Erol Aksoy, Ilıcaklar'ın yalısını yaklaşık 15 milyon dolara (180 milyar lira civarında) satın aldı.

    Satışın, Nazlı Ilıcak'ın ''muhalefeti''ne rağmen, oğlu Mehmet Ali Ilıcak'ın ısrarıyla gerçekleştiği öğrenildi. Satıştan gelen 15 milyon doların yaklaşık yarısıyla, Ilıcaklar'ın Garanti Bankası'na borçlarının kapatıldığı, kalan 7 milyon doların, Mehmet Ali Ilıcak'la kız kardeşi Aslı Ilıcak arasında paylaşıldığı kaydedildi. 

    Ilıcaklar'ın yalısı, sahibi Kemal Ilıcak'ın mali açıdan zor duruma düşmesinden sonra banka borçlarına karşılık sürekli gündemde kalmıştı. Kemal Ilıcak'ın ''İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) skandalı'' patladığı gün talihsiz ölümünün ardından, Tercüman Gazetesi de, yine İLKSAN sanıkları arasında bulunan işadamı Sedat Çolak'ın olmuştu. 

    Alem isimli restoran-gece kulüplerinin sahibi olan Mehmet Ali Ilıcak'ın babasının ölümünden sonra, ailenin borçlarının kapatılması konusunda ısrarlı olduğu kaydedildi. Mehmet Ali Ilıcak'ın ''Borçlara rağmen böyle bir yalıda oturmak ve yalıda çok sayıda kişi çalıştırmak anlamsız'' dediği kaydedildi.

    Aksoy çiftinden İnci Aksoy'un da, uzun süredir Ilıcaklar'ın yalısını almak arzusunda olduğu ifade edildi. 

    Yalının ilk sahibi Türkiye'nin ilk baraj müteahhidi sayılan ve ''Barajcı Tahsin'' olarak bilinen Tahsin Bey.

    Kemal Ilıcak, 1960'da satın aldığı Selahattin Adil Paşa Yalısı'nda 15 yıl oturduktan sonra uçak kazasında ölen Sadi Gülçelik'in dul kalan eşine sattı. Sonra bu yalıyı tekrar geri satın aldı. Yalı ondan sonra ''Ilıcaklar'ın Yalısı'' olarak anıldı. Tercüman Gazetesi'nin sahibi Kemal Ilıcak döneminde yalı ilk yıllarında çok şaşalı davetlerin sahipliğini yaptı. Devrin başbakanları, ünlü işadamları, bakanlar bu yalı da ağırlandı. 

    Kemal Ilıcak, elindeki taşınmaz malları birer, ikişer elinden çıkarırken, yalıyı satmamayı onur meselesi yaptı.


(1993 yılında 1 dolar 10.996 liraya, Reşat Altın ise 988.736 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 25 Eylül 1993



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön