23 / 04 / 2024

1993 yılında Kültür ve Kongre Merkezi Projesi'nin tanıtımı yapılmış!

1993 yılında Kültür ve Kongre Merkezi Projesi'nin tanıtımı yapılmış!

1993 yılında İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca Ayazağa'da 66 dönümlük bir alanda kurulacak İstanbul Kültür ve Kongre Merkezi Projesi, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katıldığı bir toplantıyla tanıtılmış.



1993 yılında Kültür ve Kongre Merkezi Projesi nin tanıtımı yapılmış!


Mert ULUBAY


   İSTANBUL Kültür ve Sanat Vakfı'nca gerçekleştirilen İstanbul Kültür ve Kongre Merkezi Projesi, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'nün de katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı. The Marmara'da dün düzenlenen toplantıya, Cumhurbaşkanı Demirel'in yanı sıra Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Eczacıbaşı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Kültür Bakanı Fikri Sağlar ve Emre Kongar da katıldı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, merkez için 50 milyon dolar finansman sağlayacaklarını açıkladı. Toplantıda konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Eczacıbaşı ise 1990'da açılan yarışmaya katılan beş kuruluş arasından İngiliz Arup Associates adlı kuruluşun kazandığını söyleyerek ''Gerek devletimizin, gerekse seçkin kuruluşlarımızın bizden desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyoruz'' dedi. İcra Kurulu Danışmanı Y. Mimar Doğan Tekeli, konuklara projenin teknik ve mimari özellikleri hakkında bilgi verdi. 


Kültür ve Kongre Merkezi'nin özellikleri


İstanbul Kültür ve Kongre Merkezi, Ayazağa'da, Üçüncü Kolordu Komutanlığı içinde bulunan, Ayazağa Köyyolu'na cepheli 66 dönümlük bir alana yapılacak. 1995 Ekim'de hizmete girecek. 


Tahmini bütçesi yaklaşık 60 milyon dolar (yaklaşık 600 milyar TL.)


Akustik nitelikleri çok yüksek iki bin 500 kişilik büyük konser salonu, aynı zamanda kongre için kullanılacak. Orkestra kapasitesi 3 bin 500'e çıkarılacak. 


Arsada bulunan Ayazağa Kasrı restore edilerek 200 kişilik bir salon yaratılacak. Merkezde ayrıca 450 kişilik açık hava amfisi, 800 araçlık otopark, sergi, gösteri salonları yer alacak.


Arazi içinde restore edilecek Ayazağa Kasrı ve Süvari Köşkü de konuklara hizmet verecek.


(1993 yılında 1 dolar 11.035 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 3 Temmuz 1993



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön