25 / 04 / 2024

1993 yılında Sabancı Center hizmete girmiş!

1993 yılında Sabancı Center hizmete girmiş!

1993 yılında Sabancı Grubu'nun Levent'te 20 bin 457 metrekare arsa üzerine inşa ettiği 34 katlı Hacı Ömer Sabancı kulesi ve 39 katlı Akbank kulesi, Süleyman Demirel'in de katıldığı törenle hizmete girmiş.



1993 yılında Sabancı Center hizmete girmiş!


Sabancı'nın kalesi Kuran'la açıldı


Sabancı Grubu'nun iki kuleden oluşan merkezi Sabancı Center, Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla, Kuran okunarak hizmete girdi.


    Sabancı Grubu'nun İstanbul Levent'te yaptırdığı büyük merkez ''Sabancı Center'' dün resmen büyük bir törenle açıldı. Törene Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katıldı ve bir konuşma yaptı. İki kuleden oluşan merkez, Kuran okutularak hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Demirel törende yaptığı konuşmada, Sabancı kardeşlerin birçok teşebbüslerinde kendisinden fikir sorduklarını anlattı. Demirel, ''Her defasında getirdikleri projeleri ikiye katladım. Zaman içinde, gelişmesiyle katlanılan noktaya ulaştılar'' diye konuştu. Sonra Sabancı Center'ın 34 ve 39 katlı kulelerini işaret eden Demirel, ''Ama bunları katlayacak halim yok. Epey büyük yapmışlar'' diye şaka yaptı.

Cumhurbaşkanı ''meyveli ağaç taşlanır'' atasözünü anımsatarak, Sabancılar'dan Türkiye'ye daha fazla hizmet istediklerini belirtti. 

Sakıp Sabancı ise şöyle dedi: ''Camilerin minareleri nasıl müslümanların Allah'a şükür eden kolları gibi göğe yükseliyorsa, iki kule de Sabancı Grubu'nun inanç ve şükür kolları olarak göğe yükselmektedir. Biz bu iki kuleyi aynı zamanda bir numune olsun diye yaptık.''

Sabancı daha sonra açılışta Kuran okutmak istediklerini söyledi. İşadamı, benzer bir uygulamanın ABD'de başkanların önünde de yapıldığını kaydetti. Demirel'den izin istedikten sonra Kani Karaca Kuran okudu. Sonra dua edildi ve Sabancı Center resmen açılmış oldu.


Milliyet Gazetesi 9 Kasım 1993



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön