29 / 03 / 2024

1993 yılında Taksim'e dev bir yerlatı çarşısı yapılacakmış!

1993 yılında Taksim'e dev bir yerlatı çarşısı yapılacakmış!

1993 yılında Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Taksim Meydanı'na 4 katlı dev yeraltı çarşısı yapılacağını açıklamış. Yap-işlet-devret modeliyle finanse edilecek projeyle Taksim Meydanı'nın altında yüzlerce dükkan yer alacakmış.



1993 yılında Taksim e dev bir yerlatı çarşısı yapılacakmış!


4 katlı Taksim


DEV YERALTI ÇARŞISI


Başkan Sözen, The Marmara ile Sheraton Otelleri arasına 4 katlı dev yeraltı çarşısı yapılacağını açıkladı. Yap-işlet-devret sistemiyle finanse edilecek projede metro istasyonu, araç yolları, otopark ve yüzlerce dükkan yer alacak.


1993 yılında Taksim e dev bir yerlatı çarşısı yapılacakmış!


4 katlı Taksim


   TAKSİM Meydanı'na 4 katlı dev yeraltı çarşısı yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, çarşının The Marmara Oteli'nden Sheraton Oteli'ne kadar uzanacağını ve ihale için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Çarşıda metro istasyonu, araç için yollar, otopark ve yüzlerce dükkan yer alacak. Yakında ihaleye çıkartılacak Taksim-Aksaray metrosunun terminal istasyonu da bu kompleksin içinde alacak. Sözen, dev projeyi Hürriyet İstanbul'a şöyle anlattı: ''Seçim kampanyam sırasında bu projeyi dile getirmiştim. Ancak metro ve hızlı tramvay gibi bazı büyük projelerin araya girmesi nedeniyle geciktik. Fakat şimdi çalışmalarımızı hızlandırdık. Evimde geç saatlere kadar uzmanlarla toplantı yapıyoruz. Proje aşaması tamamlanmak üzere. Yakında ihaleye çıkartacağımızı ümit ediyoruz. Zaten şu anda Taksim Meydanı'nda başlattığımız metro istasyonu kazısı da bu büyük projenin bir parçası olacaktır. Meydanın Ayazpaşa başlangıcından itibaren gezi alanını tamamen içine alarak Sheraton Oteli'ne kadar dört katlı çarşı halinde uzanacağız. Projenin büyük bölümü yap-işlet-devret sistemiyle finanse edilecektir. Buradaki dükkanlarda da önemli gelir elde edeceğimizi planlıyoruz. Taksim-Aksaray metrosunun ihalesine de hazırlanıyoruz. Haliç'i yeni bir ek köprü ile geçecek olan bu metro hattının terminali de çarşımızın içinde bulunacak. Böylece Taksim-Şişli-Levent hattı Aksaray'a bağlanmış olacak.''


Hürriyet Gazetesi 8 Nisan 1993



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön