19 / 03 / 2024

1994 yılında Esenyurt'ta yeni kent doğacakmış!

1994 yılında Esenyurt'ta yeni kent doğacakmış!

1994 yılında dargelirliler için Esenyurt Belediyesi tarafından Boğazköy Projesi kapsamında 6 bin 300 aile konut sahibi olacakmış. 200 hektarlık alana kurulacak proje ile Esenyurt'ta yeni bir uydu kent doğacakmış.



1994 yılında Esenyurt ta yeni kent doğacakmış!


Yeni bir uydu kent


Dargelirliler için Bahçeşehir'e komşu olma fırsatı çıktı. Esenyurt Belediyesi tarafından süper kentin yanında gerçekleştirilecek Boğazköy Projesi kapsamında 6 bin 300 aile konut sahibi olacak.


Memura, işçiye müjde


Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Emlakbank'ın Bahçeşehir evlerinin yanında dargelirlilere dönük uydukent için öncülük yapıyor. Çapan, memur ve işçilere yönelik kooperatiflere çok uygun şartlarda arsa tahsis ettiklerini belirterek, bölgede Boğazköy Projesi adı altında ikinci bir çağdaş kent doğacağı müjdesi verdi.


Temel 3 Eylül'de atılıyor


Çok geniş bir alanda gerçekleştirilecek olan dev projede 4 bin 560'ı apartman dairesi, bin 740 teras evi ve sıra evlerden oluşan toplam 6 bin 300 konut yer alacak. Projelendirme çalışmaları tamamlanan Boğazköy'de ilk temel, 3 Eylül'de SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın'ın da katılacağı törenle atılacak.


İlçe olmaya ilk adım


Belediye Başkanı Çapan, ''Esenkent projemizden sonra Boğazköy'ü devreye soktuk. Esenyurt artık bir gecekondu beldesi değil, çağdaş bir ilçe olma yolunda hızla ilerleyecektir. Hedefimiz yalnızca düşük ve orta gelir grubunun konut sorununu çözmek değil, onlara yeni bir yaşam biçimi oluşturmak'' dedi.


Nasıl bir kent


Boğazköy Projesi, 6 bin aile ve yaklaşık 25 bin nüfusa hizmet verecek. 200 hektarlık alana kurulacak. Boğazköy, İstanbul-Hadımköy yönünde O-3 Otoyolu üzerinde ve Emlakbank Bahçeşehir Evleri'nin kuzeyinde yer alacak.

Çocuklar ve özürlüler için gerekli düzenlemelerin yapıldığı Boğazköy'de 2 kreş, 2 ilköğretim okulu, 4 ticaret merkezi, lise ve cami ile rekreasyon alanları bulunuyor.

Boğazköy'de ayrıca İstanbul Boğazı'nın 1/25 ölçeğinde kapalı bir gölet de yer alıyor. Boğazköy'de 76 adet 5-6 katlı, 73 adet 4 katlı, 23 adet 3 katlı, 8 adet 8 katlı, 4 adet 15 katlı apartman blokları, 1500 sıra ev ve teras ev yer alacak.


Hürriyet Gazetesi 1 Eylül 1994



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön