20 / 04 / 2024

1994 yılında Sultanahmet Cezaevi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyormuş!

1994 yılında Sultanahmet Cezaevi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyormuş!

1994 yılında eski Sultanahmet Cezaevi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyormuş ve 1995 yılı sonunda tamamlanacakmış. Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiralanan tarihi cezaevi ''Four Seasons'' adıyla hizmet verecekmiş.



1994 yılında Sultanahmet Cezaevi nin restorasyon çalışmaları devam ediyormuş!


1995 sonunda tamamlanacak


Sultanahmet'e saray gibi otel


Restorasyonu devam eden tarihi Sultanahmet Cezaevi, İstanbul'daki beş yıldızlı otellerden farklı olacak. 22 dönüm üzerinde 6 bin metrekare kapalı alana sahip olan cezaevine 500 milyar harcanacak. Otel hizmete girdiğinde seçkin kesime hitap edecek. Mimari açıdan Türk neo-klasiği sayılan Sultanahmet Cezaevi binası, Milli Emlak Müdürlüğü'nden 49 yıllığına ''Enternasyonal Turizm Yatırım A.Ş.'' tarafından kiralandı.


65 odası olacak


İki yıldır, ''Sultanahmet Turizm A.Ş.'nin büyük bir titizlikle sürdürdüğü çalışmaların 1995 yılı sonlarında bitirilmesi planlanıyor. ''Four Seasons'' adıyla hizmet verecek olan otelde 65 oda bulunacak. Kişiye özel hizmet verecek olan ''saray otel''de havuz, kumarhane, bar ve disko gibi birimler olmayacak.


Malzemeler Avrupa


Otel yetkilileri şunları söyledi: ''Buraya otel değil, saray yapacağız. Malzemeler Avrupa'dan gelecek ve Türkiye'de benzeri olmayacak. Otelde konaklamak isteyen müşterinin elinin altında bulunması gereken her türlü imkanı sağlayacağız. Türk örf ve adetlerine ağırlık vereceğiz.''


Cemal KÖYÜK (SHA)


Sabah Gazetesi 27 Temmuz 1994



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön