25 / 04 / 2024

1995 yılında Av Köşkü'ndeki tarihi eşyalar çalınmış!

1995 yılında Av Köşkü'ndeki tarihi eşyalar çalınmış!

1995 yılında Sultan Abdülaziz'in Üsküdar Validebağ Korusu'ndaki Av Köşkü'nün ''Eğitim Lokali'' olarak açılışında, çini soba, kristal avizesi, çeşme musluğu gibi milyarlık eşyaların çalındığı ortaya çıkmış.



1995 yılında Av Köşkü ndeki tarihi eşyalar çalınmış!


Tarihi köşkte yağma


Sultan Abdülaziz'in Av Köşkü'nün açılışında, milyarlık eşyaların çalındığı ortaya çıktı.


    MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nun Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı'na üç yıllığına tahsis ettiği Sultan Abdülaziz'in Av Köşkü'ndeki çok sayıdaki tarihi eşya kayboldu.

    TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un önceki gün Üsküdar Validebağ Korusu'nda ''Eğitim Lokali'' olarak açtığı köşkün kristal avizesi, çeşme musluğu, koltukları, çini soba ve diğer eşyaların bulunmadığı belirlendi. Kristal avizenin 2-3 milyar, çini sobanın ise 2 milyar lira değerinde olduğu vurgulandı.

    Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı yöneticisi İbrahim Özkuş, şunları söyledi: ''İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bize verdiği teslim tutanağında kayıp eşyalar yer almıyor, ancak çevre sakinleri eşyalar konusunda bizi uyardı. Burası önceden harabeydi, kullanılamıyordu. Her yanı dökülen köşkte, ayyaşlar yatıp kalkıyor ve bir tarihi değer her geçen gün yok olup gidiyordu. Biz bu eseri kurtarmak ve camiamıza kazandırmak için restorasyonunu sağladık.''


(1995 yılında Reşat Altın 3.900.000 liraya satılıyormuş.) 


Milliyet Gazetesi 20 Haziran 1995



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön